Vijesti

Sedam osoba teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama preko vikenda

Sedam osoba teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama preko vikenda

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je sedam osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati kod Selca teško je ozlijeđena 75-godišnja hrvatska državljanka. Prelazila je kolnik izvan pješačkog prijelaza gdje ju je udarilo osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Vozač motocikla marke BMW, 21-godišnji hrvatski državljanin također je jučer ozlijeđen oko 14 sati u nesreći na području Mošćeničke Drage. Izgubivši u zavoju nadzor nad neregistriranim motociklom, udario je u kameni usjek te pao na kolnik. Utvrđeno je da je vozio motocikl bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka. U ostalim prometnim nesrećama s težim posljedicama ozlijeđena su četiri vozača osobnih vozila te još jedan vozač motocikla.

Od zabilježenih prekršaja u prometu izdvajamo zatjecanje 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Daewoo pri koncentraciji alkohola od 2,06 g/kg. Policija ga je zaustavila 2. lipnja oko 19.30 sati u Triblju, te je kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u policijske prostorije. Drugog vozača pod utjecajem alkohola, 57-godišnjeg vozača mopeda, policija je privela jučer u Opatiji. Zatekli su ga u središtu Opatije oko 1.30 sati dok je upravljao mopedom marke „Kymco“ pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg. Izdvajamo i 21-godišnjeg vozača osobnog vozila Mazda, riječkih registarskih oznaka koji je jučer oko pola noći zatečen na području Malog Lošinja dok je koristio mobitel upravljajući vozilom kojemu je istekla prometna dozvola. K tome je utvrđeno da nije registrirao boravište na području Malog Lošinja.

Na području Rijeke tijekom vikenda policija je evidentirala i četiri punoljetna vozača koja su vozilima upravljali bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Među njima je i motociklist koji je upravljao vozilom iako mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom. Kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prema Zakonu o prebivalištu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.