Home Vijesti Mićović: Kad bih mogao birati, cijepio bih se Pfizerom

Mićović: Kad bih mogao birati, cijepio bih se Pfizerom

267
0

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je kašnjenje cjepiva te nove sojeve koronavirusa koji su zarazniji, ali se još uvijek ne zna jesu li i letalniji.

Cjepiva kasne i mnogi su zbog toga, u najmanju ruku, ljuti. EU čak razmišlja o tužbama dobavljača. Međutim, Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, bez obzira na sve je optimističan i nada se dostizanju dobre procijepljenosti pučanstva

“Bez obzira na poteškoće, nadamo se uspješnijem procjepljivanju od sadašnjih prognoza. Ako dođe veći kontingent u veljači, s obzirom na broj stanovnika i logistiku, uspjeli bismo procijepiti odgovarajući kontingent stanovništva, tako da imamo zadovoljavajuću procijepljenost i ulazak u početak ljeta i, nadajmo se, uspješnu sezonu. Ako se dogode pozitivni iskoraci, ako ta količina cjepiva dođe, koja je za nas predviđena preliminarnim planom, onda sam u toj situaciji optimist”, kazao je Mićović.

Osvrnuo se i na AstraZenecino cjepivo. “Imamo problem što EMA nije dala konačnu registraciju tom cjepivu.
Niz je problema, ali moramo gledati to svjetlo na kraju tunela”, istaknuo je.

Rusko, kinesko, američko…Cjepivo je dobro ako je registrirano sukladno zakonima i regulativama Hrvatske i Europske unije, smatra Mićović. “Ako je cjepivo registrirano sukladno zakonima EU i Hrvatske, onda je za nas zdravstvene radnike koji se bave populacijskom medicinom itekako prihvatljivo i tu zaista nema nikakvog kompromisa”, istaknuo je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here