Home Vijesti Šeh HZZO-a nabavio si luksuznu limuzinu od 220.000 kuna!

Šeh HZZO-a nabavio si luksuznu limuzinu od 220.000 kuna!

226
0

Ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić (HDZ) kupio luksuzni novi automobil za potrebe obavljanja dužnosti, doznaje Index. Pritom je, na raspolaganju imao auto star dvije godine.

Stoga se Index HZZO-u obratio s upitom – koji automobil koristi ravnatelj Vukelić i zašto je nabavljeno novo vozilo te po kojoj cijeni.

Iz HZZO-a su odgovorili da su službena vozila nabavljena radi redovitog obavljanja poslova HZZO-a.

“Ističemo da niti jedno službeno vozilo nije nabavljeno posebno ili isključivo za obavljanje poslova ravnatelja”, poručili su iz HZZO-a.

Kažu da HZZO posluje na više od 130 lokacija na području Republike Hrvatske te je radi nesmetanog obavljanja redovnih poslova nužan obilazak navedenih lokacija radi usklađivanja rada svih organizacijskih jedinica HZZO-a. Nadalje, HZZO na više lokacija trenutno radi na projektima na kojima se obnavljaju poslovni objekti te se obavljaju građevinski radovi za koje se također koriste navedena vozila.

Što se tiče nabavljenog vozila, HZZO je “2021. godine raspisao natječaj za nabavu novog službenog vozila budući da je postojeće vozilo VW PASSAT, proizvedeno 2008. godine, s ukupnom prijeđenom kilometražom 298.173 km, predviđeno za rashod, a sve uslijed neisplativosti daljnjeg održavanja i sigurnosti korištenja”.

“U travnju 2022.godine isporučeno je vozilo Peugeot 508 ponuđača AUTO GRIFON, po ukupnoj cijeni 219.223,00 kuna”, navode iz HZZO-a.

Peugeot 508 je na službenim stranicama proizvođača predstavljen kao “radikalna limuzina”.

“Niskih i dinamičnih silueta, agresivnog prednjeg dijela te snažnog i oštrog stila, nova limuzina visoke klase PEUGEOT 508 uvod je u novi naraštaj sportskog duha i elegancije. Njezine fino izvedene linije, profinjena prednja maska i novi svjetlosni potpis pridonose njezinom profinjenom, odvažnom i inovativnom stilu”, navodi se na službenim stranicama Peugeota.

Ovaj auto HZZO-u nudi i mogućnost da, kako se reklamira, utaži svoju žeđ za savršenstvom, prenosi Index.

“Vrhunski dizajn garantira beskompromisnu estetiku i kvalitetu: ujednačene proporcije, vrata bez okvira, završna obrada i glatki spojevi precizno su izvedeni kako bi svaki detalj pridonosio eleganciji i savršenstvu”, hvali se proizvođač.

Peugeot 508 zahvaljujući prednjoj infracrvenoj kameri ima tehnologiju Night Vision koja omogućuje da noću lakše opazite pješake ili životinje na cesti.

Prije dvije godine nabavili su i Renault Talisman

Što se tiče dvije godine starog vozila u vezi s kojim su također postavili pitanje, iz HZZO-a su Indexu odgovorili da je riječ o Renaultu Talismanu, nabavljenom 2019. godine zbog isteka leasinga prethodnog vozila.

“Nabavljen je od ponuđača RB AUTO po ukupnoj cijeni od 213.579,71 kuna”, kažu iz HZZO-a.

“Oba službena vozila trenutno se nalaze u Zagrebu te se, kako smo prethodno naveli, koriste za potrebe redovnog poslovanja, što uključuje i prijevoz ravnatelja i suradnika radi obavljanja različitih poslova u okviru svojih dužnosti i ovlasti”, poručuje HZZO.

Tko je Lucijan Vukelić?

Inače, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić je provjereni HDZ-ov kadar iz Rijeke.

Rođen je 1963., medicinu je završio u Rijeci, a u Zagrebu je specijalizirao ortopediju. Bio je predsjednik gradskog odbora HDZ-a u Rijeci i zastupnik u 8. sazivu sabora, a v.d. ravnatelja HZZO-a postao je 2017. Godinu dana kasnije imenovan je ravnateljem.

Previous articlePilić: Francuska publika bila je sramotna, ne znam što se događa ovom svijetu!
Next articleDer Spiegel: Thompson koketira s ustaškom ideologijom i opet nastupa u Njemačkoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here