Home Vijesti Šepčić: Predlagatelj Zakona o Gorskom kotaru je bio SDP, a ne PGS

Šepčić: Predlagatelj Zakona o Gorskom kotaru je bio SDP, a ne PGS

1321
2

Predstavnici primorsko-goranskog SDP-a ustvrdili su danas da je Zakon o brdsko-planinskom području iz 2002., koji je puno pomogao Gorskom kotaru, bio donesen na prijedlog i inicijativu te stranke, demantirajući da je predlagatelj tog zakona bio Primorsko-goranski savez.

Potvrdili su to i dvojica zastupnika SDP-a iz četvrtog saziva Sabora, Vladimir Šepčić i Dragutin Vrus. Vrus je inicirao donošenje zakona kojim se željelo, stvarajući bolje uvjete života, zaustaviti depopulaciju gorskih područja Hrvatske, a danas je upozorio da se novim Zakonom o brdsko-planinskom području sprema nešto što Goranima ne odgovara.

Na pitanje što će SDP učiniti da Vlada donese poseban zakon o Gorskom kotaru, potpredsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a Erik Fabijanić odgovorio je da je pokrenuto više inicijativa, posebice u dijelu poreznih odredaba, kao i u vezi s prijedlogom novog zakona o regionalnom razvoju, koji bi trebao biti usvojen i stupiti na snagu do početka sljedeće godine.

O Gorskom kotaru uvijek smo brinuli, posebice sada nakon ogromnih šteta prouzročeno vremenskim nepogodama i nastojat ćemo pomoći konkretnim mjerama, rekli su sudionici današnje konferencije najavivši da će o tome raspravljati na idućoj Županijskoj skupštini 27. ožujka.(radio rijeka)

2 COMMENTS

  1. Da da taj zakon je puno pomogao GK, a najviše bujanjem administracije u općinama koje imaju manje stanovnika od mjesnih zajednica u Rijeci. Drugim riječima novac je pojela trula politika. Gorsko kotar treba biti jedna administrcijska jedinica, a od šuma GK trebaju imati najviše koristi Gorani e ne Zagreb. No, trula politika to neće učiniti, jer to nije interes ovakvih politika koje vladaju Hrvatskom.

  2. A što riječki i županijski SDP ne pošalje kartulinu u Zagreb, da se i stvarno nešto ne napravi ali dugoročno za Gorski kotar. Ne, ova je konferencija samo najobičnija farsa i cementiranje postojećeg stanja. I nije se SDP,HNS i IDS hitao na vlast radi dugoročnih riješenja koja će poboljšavati život u Hrvatskoj, pa i u Gorskom kotaru, već radi nekih stranačkih i osobnih interesa, a i ono što rade, rade samo zbog toga da što duže ostanu na vlasti, kako bi realizirali svoje ciljeve, koji i nisu ciljevi većine građana Hrvatske, kojih su SVE dosadašnje politike OSIROMAŠILE.
    A drug Sepčić je izvučen iz arhive, u pomanjkanju kadrova u SDP-u?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here