Home Sport Serse Cosmi: Na žalost moje supruge nogomet je jedino što mi diže...

Serse Cosmi: Na žalost moje supruge nogomet je jedino što mi diže adrenalin!

350
0

Serse Cosmi, novi trener Rijeke, predstavljen je na Rujevici. Damir Mišković angažirao je osebujnog trenera iz Perugije na dvije godine.

– Iskreno zadovoljstvo mi je predstaviti novog trenera. Drago mi je da smo doveli veliko ime iz svijeta nogometa, trenera koji ima veliko iskustvo i veliko znanje iz talijanskog nogometa. Vjerujemo da će to znanje i iskustvo prenijeti na našu momčad. I da će momčad konačno početi djelovati kao prava, dostojna Rijeke. Znamo da to ne ide preko noći, ali uz dobar rad vjerujemo da ćemo vratiti Rijeku na mjesto koje joj pripada, rekao je Srećko Juričić, privremeni sportski direktor.

Cosmi je posljednji angažman imao je na klupi Crotonea u sezoni 2020/21., ali nije uspio spasiti klub od ispadanja u Serie B.

– Hvala Rijeci, predsjedniku Miškoviću i svim njegovim suradnicima. Jako mi je velika čast što sam ovdje došao. Naš trenerski posao je krvav i od danas dajem sve za ovaj klub. Ovo je moje prvo iskustvo van Italije, a trebao sam to napraviti i prije, čak nekoliko puta. Mislim da se na taj način jedan trener kompletira i stječe još više iskustva. Problem nas Talijana je da što razmišljamo da se nogomet igra samo u Italiji. Ponosan sam što dolazim u ovaj grad i zemlju čija je reprezentacija viceprvak svijeta u nogomet. Kao i u jedan klub s jako velikom tradicijom. Infrastruktura je odlična, nisam vidio nikad ovako nešto u 15 klubova koje sam vodio, rekao je Cosmi novinarima.

– Vidjet ćete jednog trenera, prvenstvo osobu koja živi nogomet. I kao osobu kojoj to nije prvi dan u klubu već kao da ga trenira dugi niz godina. Za sebe volim reći da sam ovisan o ovom poslu. Na žalost moje supruge nogomet je jedino što mi diže adrenalin. Jako volim nogomet i nedostaje mi kontakt s igračima, navijačima, ali i s novinarima.

Novi trener došao je sa svojim malim timom. Pomagat će mu bivši vratar Michele Tardioli i analitičar Simone Formica, dok će ostatak postojećeg stožera biti zadržan na okupu. Fausto Budicin će biti vraćen u Školu nogometa.

– Od igrača Rijeke Antona Krešića jedinog poznajem iz Atalante, a hrvatski nogomet poznajem ga jako dobro, jako je puno dobrih igrača igralo i igra u Italiji. Vodio sam u karijeri i Bruna Petkovića, riječ je o kvalitetnom igraču koji je sam uspio promijeniti cijelu momčad. Moje razmišljanje je da jedan igrač to ne može, ali Bruno me je malo razuvjerio po tom pitanju. Baš mi je drago što sam ga trenirao – kaže Cosmi koji će večeras odraditi prvi trening.

– Upoznat ću se s njima, prenijet im moj mentalitet. Nogomet se mijenja, dolaze nove generacije i treba se i prilagoditi u nekim stvarima. Za trenera je jako važno i da prepozna ljude, način života i kulturu mjesta gdje trenira. Volio bih naučiti što više i s druge strane ponuditi što više svog znanja. Nisam trener koji će visiti u hotelu i gledati u laptop. Vidjet ćete me u gradu. Po danu. A možda koji put i po noći. – zaključio je svoje prvo obraćanje medijima novi trener Rijeke.

Previous articleHajdukov veznjak objavio snimku gola. Suigrači: Za ovo treba hrabrosti!
Next articleNasmrt pretukli hrvatskog rukometaša u Skoplju, na sudu kažu da nisu krivi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here