Home Sport ‘Šimić i Bišćan nisu htjeli Fruka, Ivanovića i Pašalića. Procijenili su da...

‘Šimić i Bišćan nisu htjeli Fruka, Ivanovića i Pašalića. Procijenili su da nisu kvaliteta za Dinamo’

220
0

Odlasci Josipa Šutala, Dominika Livakovića i Luke Ivanušeca, loše odrađen prijelazni rok i veliki pad u kvaliteti momčad. Ispadanje iz Lige prvaka i pad u Konferencijsku ligu, najniži rang europskog natjecanja.

Veliki broj loših vijesti potresao je Maksimir ovog ljeta. Sve je rezultiralo velikom krizom u listopadu u kojem je Dinamo izgubio četiri od posljednjih pet utakmica pa se klupa tresla treneru Sergeju Jakiroviću. Gubio je od Hajduka, Ballkanija, Gorice i Viktorije Plzen, no posao spasio u infarktnoj pobjedi protiv Lokomotive.

Ipak, preživio nije Dario Šimić. Član uprave zadužen za sportski sektor je odstupio nakon poraza od Ballkanija. Kružile su glasine kako je to napravio jer su ga onemogućavali u obavljanju posla, a sada su se o tome konačno oglasili ostali članovi uprave. Darko Podnar, član uprave zadužen za marketing i sektor općih i međunarodnih poslova i licenciranja, prvi put se oglasio za javnost, točnije za Germanijak, nakon što je imenovan na tu poziciju u ožujku ove godine.

Dinamo je ovog ljeta odradio jedan od najgorih prijelaznih rokova u dugo godina. Jako puno transfera je propalo, a igrači koji su došli još nisu opravdali da zaslužuju nositi dres hrvatskog prvaka.

– Laž je da smo ometali Šimića u njegovom radu. Istina je da smo svaki njegov prijedlog analizirali iz više aspekata i prema tome donosili meritorne odluke na koje smo imali pravo, kako iz odgovornosti prema funkcijama koje obavljamo u Dinamu tako i iz ranijeg iskustva rada u sportskom klubu. Isto tako, do samog kraja prijelaznog roka smo slušali o pojačanjima iz Serie A i drugih jakih europskih liga i to je redovito izlazilo u javnost. Na žalost, nitko od tih igrača nije došao u Dinamu iako smo očekivali da će vrhunski napadač biti realiziran upravo u tom aranžmanu posudbe iz jednog od najvećih klubova Italije, Francuske ili Španjolske. Svi ostali prijedlozi igrača iz raznih liga, a bilo je tu vrlo interesantnih opcija, koje smo primali od nebrojenih agenata su odbijani od strane sportskog sektora – rekao je Podnar za Germanijak.

Tvrdi kako je većinu igrača doveo sportski sektor na čijem je čelu bio Dario Šimić, uključujući i Maximea Bernauera koji je došao iz druge francuske lige za 1,2 milijuna eura.

– Dio sportskog sektora je bez znanja i odobrenja Uprave otputovao u Francusku i s igračem dogovarao uvjete. Po prezentaciji igrača dolazi do rasprave o upitnoj kvaliteti igrača i kvaliteti 2. francuske lige jer igrač s 24 godine nikada nije igrao u prvoj ligi, ali tada dolazi do inzistiranja trenera na dovođenju igrača i uvjeravanju sportskog sektora da igrač ima iznimnu kvalitetu, da je produkt odlične akademije i da se radi o nadogradnji momčadi i sljedećem velikom transferu. Na kraju je dano povjerenje mišljenju i uvjeravanju sportskog sektora i trenera Bišćana. Moram napomenuti da smo za navedenu poziciju imali alternative u obliku bivših igrača Dinama koji su izrazili želju za povratak u klub i mladih stopera koji igraju u ozbiljnim europskim momčadima. Sportski sektor je procijenio da je Maxime najbolji izbor iako smo u tom trenutku imali u kadru Morena Živkovića i Gurlicu za koje nisam siguran da su lošiji igrači i za koje nismo trebali plaćati odštetu – rekao je Podnar.

Otkrio je i da su Toni Fruk, Marco Pašalić i Franjo Ivanović, koji briljiraju u dresu Rijeke, mogli doći besplatno u Maksimir.

– Takuro Kaneko je igrač koji je predstavljen Upravi nakon što je Šimić obavio sve potrebne predradnje s predstavnikom igrača u Hrvatskoj koji je već dovodio igrače iz Japana u Hrvatsku i obavio razgovore s japanskim agentima. Za istu poziciju smo imali opciju i Marca Pašalića kojeg je Igor Bišćan znao iz U21 reprezentacije i koji je bio nuđen Dinamu besplatno i koji je na kraju potpisao za Rijeku i trenutno je jedan od vodećih strijelaca HNL-a. Sportski sektor je samostalno procijenio da Pašalić nije igrač koji ima kvalitetu za Dinamo. Bogdan Myhailičenko je bio prijedlog Daria Šimića i Marka Vukelića – rekao je Podnar pa nastavio o Fruku.

– Fruka je izričito htio trener Bišćan koji ga je poznavao iz HNL-a i U21 reprezentacije te izrazio želju da ga se dovede. Nakon što smo kontaktirali agenta i nakon što smo dobili informaciju da ga je Fiorentina spremna pustiti za postotak budućeg transfera i da igrač traži jednu od najmanjih plaća u klubu jer želi doći u Dinamo isto je prezentirano sportskom sektoru. U tom trenutku trener mijenja mišljenje i sportski sektor se prestaje javljati agentu i igraču. Imamo mogućnost ga pratiti u dresu Rijeke gdje ga je doveo naš trenutni trener Jakirović nakon što je od igrača i agenta čuo da se sportski sektor Dinama ne javlja više igraču. Naknadno smo čuli da je ista priča bila i s Marcom Pašalićem i Ivanovićem koji su isto potpisali za Rijeku.

Previous articleVIDEO: Bayern ispao od trećeligaša golom u 96. minuti
Next articleVIDEO: Ovo je Messijev najdraži gol u životu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here