Home Vijesti Šimić: Radije ću služiti kaznu u BiH, u Hrvatskoj sam izložen medijskom...

Šimić: Radije ću služiti kaznu u BiH, u Hrvatskoj sam izložen medijskom linču!

1038
0

Doktor Ognjen Šimić koji je 2008. godine osuđen u županijskom sudu u Rijeci na 9 godina zatvora zbog primanja mita, kazao je da bi mu bilo žao da pravosuđe u BiH ne provjeri presudu i da bude izručen Hrvatskoj. Šimića, kardiokirurga se teretilo za 18 slučajeva primanja mita, u razdoblju od 1998. do 2006. godine, za vrijeme kojeg je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 210.000 kuna.

Šimić: Neviđen medijski linč bez ijednog dokaza

On je danas nakon potpisivanja Sporazuma između BiH i Hrvatske o izmjenama Sporazuma o međusobnom izvršenju sudskih odluka u kaznenim stvarima, kazao da je “u neviđenom medijskom linču, bez ijednog dokaza osuđen na maksimalnu kaznu koja je zakonom predviđena do 5 godina”

Izmjenom danas potpisanog Sporazuma u Sarajevu će se omogućiti izdržavanje kazne bez pristanka osuđene osobe, a bit će otklonjeni problemi u situacijama kada jedna osoba osuđena u jednoj državi prebjegne u drugu.

Šimić, vidno potresen tom viješću je za “Zatvoreni program sa Mimom Šahinpašićem”, na radiju “Kameleon City Sarajevo” kazao da bi bilo “šteta da se ovime štite ratni zločinci, a da se liječnici poput mene kažnjavaju”.

Najavio je da će svoju zadovoljštinu tražiti u Sudu za ljudska prava u Strasburgu ili Vrhovnom sudu.

“Koliko sam shvatio, oni mene neće ni zvati, niti sam upućen u cijelu situaciju. Koliko sam shvatio, sud BiH bi trebao postaviti upitnik da li bih kaznu služio u Hrvatskoj ili Bosni”, izjavio je Šimić i rekao da bi radije kaznu izdržavao u BiH.

“Osuđen jer je iz BiH”

Ranije je Šimić izjavljivao da je u Hrvatskoj osuđen jer “neki nisu mogli podnijeti da neki Hrvat iz Sarajeva bude na čelu klinike te posebno da prednjači po svojoj stručnosti u odnosu na ostale liječnike”.

“Nikakav novac od pacijenata nisam uzimao, sve je upakirano da me se riješe”, rekao je ranije Šimić.

BiH trenutno traži više od 100 osuđenika koji su pobjegli u Hrvatsku odakle ih zbog dvojnog državljanstva ne mogu izručiti, dok Hrvatska traži njih više od 50.

Sporazum je počeo danas važiti momentom potpisivanja, tako da se prva hapšenja mogu očekivati uskoro, najavili su danas u Sarajevu ministri pravde BiH i Hrvatske. (index.hr)

Previous articlePosljednji karnevalski vikend prepun događanja
Next articleProklizala Autotrolejova ‘trojka’ – četiri putnika ozlijeđena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here