Home Sport Sindikat nogometaša protiv novčanog kažnjavanja nogometaša Rijeke

Sindikat nogometaša protiv novčanog kažnjavanja nogometaša Rijeke

165
0

Iz Hrvatske udruge “Nogometni sindikat” obratili su se javnosti nakon što su ih igrači Rijeke alarmirali da ih klub pokušava kazniti zbog loših rezultata ostvarenih u protekloj polusezoni. U priopćenju javnosti su naveli:

– “Zbog sve većeg broj poziva od strane igrača HNK Rijeka, izražavamo zabrinutost zbog pokušaja uvođenja prakse koja se davno prestala koristiti u hrvatskom nogometu. Stav HUNS-a po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba. HNK Rijeka je jedan od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji, te da neće svjesno kršiti odredbe pravilnika i postupati protivno odlukama FIFA DRC-a i CAS-a.”

Podsjetimo da su klub s Rujevice u protekloj polusezoni vodila tri trenera, Dragan Tadić, Fausto Budicin i Sersi Cosmi, te da je momčad na stanku otišla s osme pozicije na ljestvici i sa samo 15 osvojenih bodova. U posljednjem susretu na domaćem terenu su poraženi od Dinama s čak 2:6, a u kupu su u osmini finala ispali od drugoligaša BSK iz Bijelog Brda. Europski put im je pak već na početku okončao švedski Djurgardens.

Previous articleIvana Knoll o izvedbi Vatrenih, a pritom zauzela poze boli glava: ‘Nismo igrali najbolje, ali…’ (FOTO)
Next articleVozilom naletio na djevojčicu na Turniću!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here