Home Mozaik Školska spremačica je putovala vlakom 1600 km dnevno kao bi radila u...

Školska spremačica je putovala vlakom 1600 km dnevno kao bi radila u školi u drugom kraju zemlje

141
0

Putovala je 1600 kilometara dnevno, vozeći se iz Napulja u milansku srednju školu.

Bila je najpoznatija spremačica u Italiji, danas se opet može radovati jer više neće biti vezana uz vlak: spremačica sada radi u školi u blizini rodnog grada

Giuseppina više ne putuje na svoje radno mjesto: najpoznatija talijanska spremačica oprašta se od vlaka i prihvaća novinu koja je čini “jako sretnom”, kako je danas izjavila. Zove se Giuseppina Giugliano, dugo je radila kao spremačica, a njezina je priča punila novinske stranice i o njoj se puno raspravljalo na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji su tvrdili da je to lažna vijest, toliko je njena priča bila apsurdna. Njen se slučaj veže uz prosvjede protiv visokih stanarina u Italiji: razliku između  sjevera i juga, s naglaskom na glavni grad Lombardije. Svaki dan je dolazila do gimnazije Boccioni u Milanu, a navečer se vraćala u svoj Napulj: 1600 kilometara.

Muke su gotove za jadnu Giuseppinu: simpatična spremačica je dobila privremeni angažman u ustanovi koja se nalazi u blizini njezine kuće, kako je objasnio Fanpage.it, a potom i Messaggero. U siječnju je sama ispričala za “Il Giorno”, objašnjavajući svoju svakodnevnu muku: svaki dan bi prešla cijeli poluotok i to dva puta kako bi stigla do srednje škole u kojoj je radila i vratila se kući u svoj Napulj. To joj je bilo draže nego da mora potrošiti veliki dio svoje plaće na plaćanje ogromne stanarine u glavnom gradu Lombardije.

Fake news? “U školi u Milanu vidjeli smo je samo mjesec dana”

Oni koji su iznijeli mogućnost o lažnoj vijesti, između ostalog, istaknuli su financijske poteškoće za kupnju dviju kartata svaki dan za tako duga putovanja. Međutim, spremačica je tvrdila da na ovaj način štedi novac. Na kraju je nešto isplivalo na površinu: netko iz škole je  prijavio da je ženu vidio samo “mjesec dana”.

No, danas se najpoznatija spremačica u Italiji može radovati dobrim vijestima: Giuseppina kaže ‘zbogom’ vlaku i bit će privremeno raspoređena u ustanovu u pokrajini Napulj, praktički pred kućnim pragom: nema usporedbe, nema usporedbe. Naravno, neće biti na neodređeno vrijeme, barem za sada: trajat će do 30. listopada 2024. “Radi na Istituto Istituto Superiore F. Morano”, piše na svom Facebook profilu.

Previous articleŽena je ilegalno okupirala luksuznu vilu od 3 milijuna eura na 600 dana, za odlazak je tražila 100 tisuća eura
Next articleNa Platku pala veća količina snijega!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here