Home Mozaik Skup automobil i mali penis, postoji li poveznica? Evo što kaže znanost

Skup automobil i mali penis, postoji li poveznica? Evo što kaže znanost

94
0

Ne, nije to samo stereotip. Prema novom istraživanju, vožnja skupog automobila zapravo bi mogla kompenzirati manje darovite

Za većinu muškaraca veliki penis je sinonim za muževnost. No, ako je za ženu to stvar vezana isključivo uz užitak, za muškarca to može postati prava opsesija koja u nekim slučajevima može dovesti i do tjelesne dismorfije, vrlo ozbiljnog poremećaja povezanog s tjeskobom koja uzrokuje iskrivljenu viziju sebe, uključujući penisa. Drugim riječima, neki se muškarci toliko boje da nisu dovoljno obdareni da trpe jak stres. Stoga, kako bi kompenzirali percipiranu malu veličinu svog penisa, pojedini muškarci kupuju luksuzne automobile (ili bi to htjeli učiniti ako im novčanik to dopusti), budući da u tim predmetima nalaze odgovarajuću zamjenu. Rašireni je to stereotip o kojem ne vrve samo šale i vicevi, već i znanstvene studije. Pa, službena potvrda dolazi iz znanstvenih krugova koji tvrde da ovaj klišej nije obična glasina.

Grupa psihologa s Odsjeka za eksperimentalnu psihologiju na Sveučilišnom koledžu u Londonu (UCL) po prvi je put pokazala da se stereotip o manje obdarenom čovjeku sa sklonošću luksuznim automobilima temelji na psihološkoj istini. Prema novoj preliminarnoj studiji koja tek treba biti recenzirana, muškarci ocjenjuju sportske automobile poželjnijima kada vjeruju da im je veličina penisa ispod prosjeka. “Ova otkrića otvaraju intrigantna pitanja za buduća istraživanja”, rekli su istraživači. Istraživanje možete pročitati ovdje.

Istraživači UCL-a regrutirali su 200 britanskih muškaraca u dobi između 18 i 74 godine i rekli im (lažno) da će eksperiment istražiti kako ljudi obavljaju više zadataka online, kupuju i pretražuju internet. Sudionici su tako bili podvrgnuti na 12 online testova: u svakom im je prikazana izjava na ekranu u trajanju od 7 sekundi, nakon čega je slijedila slika proizvoda (i luksuznih i svakodnevnih predmeta). Nakon toga su zamoljeni da navedu proizvod koji bi željeli kupiti.

U nekim su ispitivanjima navedeni netočni podaci o prosječnoj veličini penisa muške populacije, a uvijek su slijedile slike luksuznih automobila. Točnije, nekim je sudionicima rečeno da je prosječna veličina penisa u erekciji 18 cm, dok je drugima rečeno da je 10 cm. Pravi prosjek je u sredini. Cilj istraživača bio je manipulirati samopouzdanjem sudionika (tako ih natjerati da povjeruju da su te tvrdnje istinite) kako bi otkrili hoće li sudionici koji vjeruju da imaju penis manji od prosjeka žudjeti za više luksuznih automobila.

Prava veličina penisa
Prema Scienceu penis u mirovanju može biti dug od 6,5 do 10 cm (u prosjeku 9,16 cm) s opsegom od 8-9 cm, dok u erekciji dimenzije variraju, što se tiče duljine, između 12,5 i 17,5 cm. (s prosjekom od 13,12 cm) i s opsegom od 12 cm. Penis se definira kao “mali” kada u erekciji ne prelazi 7 cm, a “vrlo dug” kada prelazi 20 cm i doseže do 25 cm.

Prema istraživanju Instituta za psihijatriju, psihologiju i neuroznanost (IoPPN) i South London and Maudsley NHS Foundation Trust (SLaM), iznimke od prosjeka zapravo su vrlo rijetke: samo 5 muškaraca od 100 ima više od 16 cm i samo 5 od 100 ima penis kraći od 10 cm.

Luksuzni automobili nadomještaju mali penis
Rezultati su potvrdili početnu hipotezu istraživača. Muškarci koji vjeruju da im je penis manji od prosjeka vjerojatnije će ocijeniti sportske automobile vrlo poželjnim. Istraživači su također uočili razliku između različitih dobi, pri čemu je taj trend bio mnogo izraženiji kod muškaraca starijih od 30 godina.

Rad još nije recenziran, pa je vjerojatno prerano donositi čvrste zaključke. Međutim, kako autori primjećuju: “Hipoteza koja povezuje želju za luksuznim automobilima i malu veličinu penisa u muškoj psihi potkrijepljena je podacima u ovom članku i objasnila bi postojanje faličnog produžetka automobila u svakodnevnim šalama, u reklamama i akademskom diskursu […] Industrija luksuznih automobila možda nije voljna priznati ovu tezu, ali naši rezultati hoće.”

Što je veći nos, to je veća erekcija
Ali, prema Scienceu, također postoji korelacija između veličine nosa i duljine rastegnutog penisa (koji stoga simulira erekciju) u odnosu na stanje kada je mlohav (teorija “Big Nose Big Hose“). Prema istraživanju, koji je proveo Odjel za medicinu Medicinskog sveučilišta u Kyotu, objavljenom u Basic and Clinical Andrology, što je vaš nos veći, to je veća erekcija, budući da penis “velikih nosonja” ima veću razliku u duljini u “opuštenom” stanju u odnosu na erekciju. Stoga se ono što se moglo doživjeti kao nedostatak sada bez sumnje može smatrati prednošću.

Previous articleMuž Srpkinje nestale u SAD-u službeno optužen za ubojstvo
Next articlePolicija pronašla 22 kg droge u vrtu 24-godišnjaka; on tvrdi da mu “trebao novac za medeni mjesec”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here