Home Vijesti Slavko Linić u Otvorenom: Moju obitelj se proganja po svijetu!

Slavko Linić u Otvorenom: Moju obitelj se proganja po svijetu!

5635
0

botv1.jpg.688x388_q85_crop_upscaleBivši ministar financija Slavko Linić iznio je teške optužbe u emisiji Otvoreno, koje insinuiraju da su policijski službenici odrađivali politički posao. Kaže da se njegovu obitelj “proganja po svijetu”.

Kazao je da je policija falsificirala fakturu sina njegove supruge u kojoj piše da mu je “neka firma platila godišnji odmor na njegovu brodu”. Tada ga je , kaže ucjenjivao jedan portal, želeći sve to objaviti. Sin njegove supruge je nakon toga otišao u DORH s kaznenom prijavom. Kaže da falsifikat nije mogao nitko drugi načiniti nego neki policijski službenik. Linić je ustanovio da je tu riječ o maltretiranju obitelji.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić odgovorio je na ove vrlo ozbiljne optužbe, kazavši kako se ide u krivom smjeru ako se istragu uvede u raspravu. Istraga je, kaže on, kazneno-procesni termin i predstavlja najviši stadij osnovanosti sumnje, a provodi je DORH. Izvidi su niži stadij sumnje i jedna od tri opcije je da ih samostalno provodi policija, ali je dužna obavijestiti DORH. No rad policije regulira drugi zakon o policijskim poslovima koji govori o kriminalističkom istraživanju, što je širi pojam.

Željko Olujić misli da se može raditi o osveti vodstva SDP-a jer je Linić prozvao premijera. Zaključio je da je instrument državne represije iskorišten za politički obračun. Ako je takvo ponašanje prema Liniću – kako će se tek ponašati prema običnim građanima, zapitao se.

U emisiju je puštena izjava Slavice Šote koja je sa Linićem na sudu zbog navodne klevete. Šota je i dalje uvjerena da Linić ima račun u Trstu, a osim Linića prozvala je i Bijelića zbog nečinjenja institucija u vezi pokušaja ubojstva njezinih unuka. Bijelić joj je kratko odgovorio da su izvidi u tijeku.

Previous articleRiječka regija od Slovenije do Bosne?
Next articleFOTO: Riječani Radio Rijeci čestitali 70. rođendan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here