Home Vijesti Linić zaustavlja projekt nizinske pruge

Linić zaustavlja projekt nizinske pruge

3
15

Gradnja nizinske željezničke pruge od Rijeke prema Zagrebu, koju u planu ima sadašnja Vlada, skup je i nerealan projekt, a umjesto toga trebalo bi rekonstruirati i skratiti postojeću željezničku prugu, čulo se na poslovnom forumu o investicijama u promet i komunikacije, kojeg su organizirali mediji Poslovni dnevnik i Banka.

Nizinsku prugu doveli su u pitanje predsjednici uprava Luke Ploče i Končara Ivan Pavlović te Darinko Bago , a osobito zastupnik SDP-a Slavko Linić koji je oštro kritizirao odgovorne za riječku luku na čelu s Bojanom Hlačom, tvrdeći da svoje planove temelji na očekivanjima o velikom rastu lučkog tereta koji će se prevoziti upravo tom nizinskom prugom, piše Novi list

Previous articleUljanik gradi dva specijalna broda za Azerbajdžance
Next articleBježeći skuterom udario policajca

15 COMMENTS

 1. Šta je napravio…, laje ko pas,a kad je bio 2 (DRUGI) čovjek u HR nije mrdnuo prstom za tu istu luku, tko će o poštenju nego kuraba.
  Svrstavam ga uz bok Vukiću, Štokiću, Vrhovniku i inim grobarima ovoga grada.
  Opasan lik čija taština nema granica..glupi HDZ-e je toliko jadan da mu ne može ništa, Karamarko se osramotio ko malo tko!
  Osvejdočeni padre padrone ovog grada, a gerijatrija glasa za takve potkupljena srdelicama i čašom vina zbog kojih bez ponosa pada u nesvjest na Korzu.
  Dok zadnji Dimljačar i Riđan iz prošlog rata ne otegnu papke u ovom gradu nema nam pomoći

 2. Jedva čekam da SDP i Linić ponovno dođu na vlast, to će za biti “blagostanje” za sve građane.

 3. Tko zna zasto je prdsjednik uprave Luke Ploce doveo u pitanje nizinsku prugu 🙂 A jos kad ima ovog debila za saveznika…

 4. Što to Linić ima protiv Rijeke?
  20 godina upravlja gradom kao gradonačelnik ili partijski nadređeni ko-gradonačelnik. ON je zatražio stečaj većine (bivših) riječkih tvornica i poduzeća. ON i NJEGOV SDP svojom nebrigom o gradu dopuštaju da sve ono što je povijesno vrijedno – propadne. Da se uništi i nestane. Poznate riječke industrije (a bili smo industrijski i lučki grad) više nema ni u prostornom planu. Povijesne zgrade se raspadaju iako grad skupo naplaćuje spomeničku rentu. Muzej nam je…suze mi teku! Teatar je, zbog nebrige, spreman za totalno preuređenje (za koje vjerovatno neće biti dovoljno novca). Fasade po gradu su kao da smo izišli iz drugog svjetskog rata, više se ni ne naziru njihova ljepota i sjaj, kao da nisu obraz našeg grada.
  Liniću, što smo ti mi napravili???
  Uzeo si nam posao, uništio grad i budućnost. Želiš uništiti i luku samo zato jer nije pod tvojom upravom (bogu hvala!).
  Mislite li vi i vaši SDP zaplotničari da će bazen jače zasjati ako sve drugo propadne, da će fiumanka i karneval nadomjestiti luku, torpedo, tvornicu papira, vulkan, rikard benčić,…
  Imao si priliku, Liniću, napraviti nešto dobro za ovaj grad, a jedino što si uspio to je da zbrineš svoje sudruge iz stranke.
  LINIĆU, TI SI NEPRIJATELJ MOG GRADA! VAŠA SDP-DJELA GOVORE VIŠE OD SVIH VAŠIH MEDIJSKIH NASTUPA.
  Ovo, do čega ste doveli MOJ grad, MOJ GRAD VAM NIKAD NEĆE ZABORAVITI.

 5. ??? što se svi čudite???
  Za vrijeme “juge” Rijeka je bila NAJVEĆA luka na Jadranu. Imali smo blokadu luke i rat. Slovenci su brže bolje napravili autoput Kopar-Maribor. Hrvatskoj (za vrijeme vladavine SDP) je bio bitnije sagraditi “dalmatinu” nego Rijeka-Zagreb. Da se 2000te počelo s tim projektom već bi se i Luka donekle revitalizirala. Međutim, tada, je bilo važnije spašavati privatne firme (Viktor Lenac) ili prodavati Riječku Banku za jednu kunu. TO je ono što je SDP napravio za vrijeme vladavine u HR.
  U Rijeci su na vlasti od 1945, a od 1991 za SVE krive HDZ. Slažem se, ali i dok su ONI bili na vlasti – NIŠTA nisu napravili.
  Problem je za koga glasati? Do sada su SVE političke opcije pokazale/dokazale da im je stalo samo do fotelja. SDP=HDZ

 6. Citam u novinama da se na skupu govorilo i o privatizaciji luke..poznata tema iz 90 tih :))

 7. Bravo Linicu, nakon sto je Bizjak nije izgradio izlaze s stare zaobilaznice niti zavrsio dio koji fali (prioritet je tada bila Dalmatina) sada evo ti kao jos jedan pametan Rijecanin cea zaustaviti svaku mogucnost da rijecka luka preraste lokalne okvire i bar malo konkurira Kopru. Zeljeznica je uvijek bila i biti najvaznije sredstvo prijevoza tereta iz luke, nikakva D-404 ili autocesta.
  Luka Ploce podrzala ne izgradnju (me neeee, vidi vraga ne mogu vjerovati), a kladim se u svu imovinu da i Luka Koper nece podrzati gradnju. Bravo Linicu, jos jedan plus za tebe i tvoju stranku.

 8. Draga majko dobro mi je i neka je.
  SVE što je dulje od 2 ( dvije ) godine na vlasti pokvarljivo je,a onda SMRDI,SMRDI UŽASNO SMRDI…..

 9. LISTA BEZ KOMUNISTA I BEZ FAŠISTA OPS…USTAŠA…
  TJ. LISTA BEZ POBORNIKA I POBOČNIKA….tj. CRIJEVNIH INFILTRATA…
  ali kol’ko god NE cijenim linota, aš on ovaj grad NE VOLI, ZA videt je da li ova ideja ima neke osnove tj. da li nudi efektivnu racionalizaciju troškova obzirom na nizinsku prugu). NEMOJTE pozabit da je u međuvremenu neki “nepoznati” ili morda “poznati” već POKUPOVAO dovoljno zemlje uz buduću trasu (i to slučajno), da bi mogao zaraditi za gemišt za pod stare dane…To se već događalo…dosta da se pogledaju razne trase i ki je kada kupoval “trulu” zemlju jako jeftino a prodaval nakon par leta pod masnom ciijenom…
  ala bog

 10. Rijeci je dosta i previse ovakvih morona i dupelizaca,daj se stari smradu goni vise iz ovog grada i pusti nas svih na miru da postanemo ono sto smo bili.industrijski i lucki grad,mali Hong Kong na istoku Evrope a ne tvoja privatna prcija za tvoje vjerne pse i sugavce oko njih.MRS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!! FORZA FIUME!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here