Home Mozaik Slavni DJ istrčao maraton u rekordnom vremenu: uzeo sam LSD što bi...

Slavni DJ istrčao maraton u rekordnom vremenu: uzeo sam LSD što bi svaka normalna osoba napravila

181
0

 DJ Diplo, pravim imenom Thomas Pentz, istrčao je maraton u Los Angelesu za manje od četiri sata i kaže da je za taj pothvat uzeo LSD.

Diplo je u ponedjeljak na Twitteru rekao da je stavio pet kapi LSD-a u bocu s vodom noć prije nego što je istrčao stazu od 42 kilometra s više od 20.000 drugih trkača.

“Najviše što sam ikada pretrčao bilo je 18 kilometara pa sam učinio ono što bi svaka normalna osoba učinila i uzeo LSD”, rekao je Diplo na Instagramu u četvrtak.

Očekivano vrijeme završetka za većinu trkača je tri do pet sati, premda vrhunski trkači mogu prijeći cilj za oko dva sata. Diplo je utrku završio za tri sata i 35 minuta, a u objavi na Instagramu rekao da je njegov “jedini cilj” bio pobijediti vrijeme TV voditeljice Oprah Winfrey od četiri sata 29 minuta i 20 sekundi, koje je ona istrčala 1994. godine na Marine Corps Marathonu u dobi od 40 godina. 

“Veliko hvala olimpijcu Alexiju koji mi daje ritam, koljenima koja više nikad neće biti ista, i mojoj djeci što su me čekala na cilju”, rekao je na Instagramu, misleći na trkača Alexija Pappasa. 

Posljednjih godina mikrodoziranje LSD-om je postalo trend

LSD, dietilamid lizerginske kiseline, psihoaktivna je droga koja je zabranjena u SAD-u i većini drugih zemalja. Posljednjih godina mikrodoziranje, gdje se droge uzimaju u količinama koje ne izazivaju trip, postalo je trend u Silicijskoj dolini, a ljudi tvrde da LSD pomaže kod kreativnosti i produktivnosti, iako to nije dokazano.

Znanstvenici proučavaju može li droga, u mikrodozama, pomoći u poticanju energije i ublažiti bol kod starijih ljudi, a testirali su je i u mnogo većim dozama u psihoterapiji za zdravstvena stanja poput cluster glavobolja. 

Što se tiče maratonaca, nema podataka koji bi nas informirali je li mikrodoziranje LSD-a korisno ili opasno, rekao je za Insider David Nutt, direktor Odjela za neuropsihofarmakologiju u Odsjeku za znanosti o mozgu na Imperial Collegeu u Londonu. (index)

Previous articleBosanac u Švicarskoj uzeo dva džointa pa nožem izbo suprugu: Oslobođen jer se ne sjeća napada
Next articleNatječaj za dodjelu godišnje nagrade MIPRO-a “Zlatno Teslino jaje”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here