Home Najnovije Slomit ćemo Mladost našim tempom

Slomit ćemo Mladost našim tempom

530
0

Ove subote Primorje i Mladost će se deveti i navjerojatnije posljednji put ove sezone susresti u bazenu. Treća, posljednja utakmica koja odlučuje o drugom finalistu Prvenstva Hrvatske ima veliku težinu za oba kluba – Svi u klubu s nestrpljenjem očekujemo subotnju utakmicu, vjerujemo u našu kvalitetu, dobru igru i samopouzdanje ali i u našu riječku publiku koja je uz nas cijelu sezonu i koja nam daje vjeru da možemo ući u finale – rekao je trener Primorja Ivan Asić.
Za razliku od prethodne utakmice kada su Riječani slavili u Zagrebu bez glasne navijačke podrške, ovaj put se na Kantridi za susret protiv Mladosti traži “karta više”.
– Normalno je da je uvijek bolje igrati pred vlastitim prepunim tribinama, koliko god to može stvarati pritisak osobno mislim da to daje samo vjetar u leđa našoj momčadi da igramo što bolje kao i dosad, da damo svoj maksimum. Ovo što ima Rijeka to nema nitko u Hrvatskoj ali ni u Europi, ambijent što stvori naša vjerna publika daje nam uvijek poticaj za više – kazao je mladi splitski trener.

Naravno, vijest o smjeni trenera Mladosti Emila Nikolića nakon subotnjeg poraza protiv Primorja odjeknula je vaterpolo Hrvatskoj pa tako i u Rijeci.
– Nažalost često se događa u hrvatskom sportu da trener plati glavom za neuspjehe momčadi a što se tiče Nikolićevog zamjenika Kobešćaka on ne može puno toga napraviti u ovih par dana. Normalno je da će momčad sada pokušati zbiti redove i pobijediti jer je i njima ovo zadnja šansa za ulazak u finale. Iako smatram da će u subotu na Kantridu doći jedna visoko motivirana Mladost vjerujem da ćemo mi ovaj put izaći kao pobjednici – naglasio je Iva Asić.
Dobro raspoložen uoči subotnjeg susreta bio je i bekovski dvojac Primorja Marin Beltrame i Marko Jelača.
– Utakmica za finale uvijek ima svoju težinu no kako igramo s Mladosti što više utakmica to sam uvjereniji da smo apsoluto moćniji od njih. Fizički smo u daleko boljoj spremi od Mladosti, superiorniji smo što se vidjelo i u prošloj utakmici. Čim se igra u rasporedu srijeda – subota vidi se da Mladosti drastično opada fizička sprema što je stvar umora i nepripremljenosti – rekao je Marin Beltrame inače igrač Primorja s najdužim stažem u prvoj postavi riječke vaterpolo družine.
– Moramo jako ući u igru od prve minute, krenuti iz obrane jako i graditi pobjedu iz minute u minutu – rekao je Marko Jelača i dodao:
– Ne trebamo očekivati da ćemo se odmah odvojiti na tri – četiri pogotka razlike jer je Mladost pre jaka momčad da bi dopustila tako nešto. Trebamo ići postepeno, tempom ih umarati i u konačnici slomiti tako da krajnji rezultat ovisi samo o našoj igri. Nadalje, bitno je da od prve minute uđemo koncentrirano i da si ne dozvolimo pad u igri odmah na početku. Ako duže vrijeme budemo igrali u egalu s njima siguran sam da nam kraju neće moći parirati – zaključio je Marko Jelača. (www.vaterpolo-primorje.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here