Home Vijesti Slovenci: Sigurni samo Istra i Kvarner, ostatak obale nije!

Slovenci: Sigurni samo Istra i Kvarner, ostatak obale nije!

1826
0

“Među hrvatskim županijama duž jadranske obale sigurne su samo županije Istarska i Primorsko-goranska”, rekao je danas glasnogovrnik slovenske Vlade Jelko Kacin, a prenosi Delo.

“Južna obala naših susjeda na srednjoj je razini u pogledu rizika ili udjela aktivnih infekcija u stanovništvu, dok je sjeveroistok zemlje obojen crveno. Podaci o aktivnim infekcijama u Hrvatskoj odražavaju da su sigurne samo Istra i Primorsko-goranska regija, ostali dijelovi Jadrana već pripadaju međuprostoru, a najugroženiji dijelovi Hrvatske su u Slavoniji”, rekao je Kacin.

Delo donosi i grafički prikaz zaraze u Hrvatskoj po županijama.

“Od početka epidemije najviše zaraza bilo je u Zagrebu, 893, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 641 zarazom. Najmanji broj zaraza bio je u Međimurskoj županiji koja graniči sa Slovenijom. Tri hrvatske županije su na crvenoj listi: Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Brodsko-posavska na sjeveroistoku zemlje. Područje Zagreba također je blizu crvene liste. Osam županija je sigurno, od kojih su na obali samo Istra i Primorsko-goranska županija”, piše Delo.

Dodaju da je u Istri u posljednjih 14 dana zabilježeno 1,92 zaraženih na 100.000 stanovnika, a u Primorsko-goranskoj županiji 5,28 zaraženih na 100.000 ljudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here