Home Mozaik Slovenka cirkularom odsjekla ruku da dobije novac od osiguranja: ‘Želi okrenuti novu...

Slovenka cirkularom odsjekla ruku da dobije novac od osiguranja: ‘Želi okrenuti novu stranicu’

668
0

Prije nešto više od godinu dana, na Okružnom sudu u Ljubljani 23-godišnja Julija Adlešič, njen dečko Sebastien Abramov te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič osuđeni su zbog milijunskog pokušaja prijevare osiguranja.

Adlešič si je 4. siječnja 2019. cirkularnom pilom odrezala vlastitu šaku. U pomoć joj je odmah priskočio Colarič, nazvavši hitnu, ali i ostavivši šaku na mjestu nesreće. Nekoliko dana nakon toga, ona je zatražila isplatu, ali je prijavljena. Tužiteljstvo je, naime, otkrilo da je sve isplanirano 2018. godine, kada su potpisali ugovore s više osiguravajućih kuća, po kojima bi Julija zbog invalidnosti uzrokovane nesrećom trebala dobiti nešto manje od 1,2 milijuna eura, od kojih dio odmah, a ostatak kroz mjesečne naknade.

“U dobi od 20 godina sam ostala bez ruke, moja je mladost uništena i potpuno je nerazumno da itko uopće pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cijela obitelj bila umiješana. Negiram sve optužbe da se radi o kaznenom djelu i prijevari. Radi se o nesreći, o spletu nesretnih okolnosti”, govorila je tada Julija braneći se pred sudom i naglašavajući kako tvrdnje tužiteljstva da je sve planirano godinu dana unaprijed ne stoje te da za to nema dokaza.

No na ponovljenom suđenju, sve je priznala. Na današnjem ročištu i njezin partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivnju.

Adlešič je osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora, a Abram na dvije godine i pet mjeseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravomoćna, a razmotrit će se i eventualne žalbe.

Na upit zašto je tek sad odlučila priznati krivnju, njezin odvjetnik je rekao kako je to osobna odluka koja mora sazrijeti u čovjeku. “Prije svega želi mir, okrenuti novu stranicu u životu”, rekao je odvjetnik Boris Grobelnik, prenosi 24ur

Previous articleBayernov joker antivakser dobio koronu!
Next articleSabor podržao uređenje ustaškog groblja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here