Vijesti

Slučaj pogibije sestara Filipović: Zapelo suđenje osumnjičenom, a odvjetništvo zbog lažnog prijavljivanja optužilo Šotu i Etemaja

Slučaj pogibije sestara Filipović: Zapelo suđenje osumnjičenom, a odvjetništvo zbog lažnog prijavljivanja optužilo Šotu i Etemaja

Protiv riječke poduzetnice i aktivistice Pokreta otpora Slavice Šote, te bivšeg riječkog policajca Mustafe Etemaja Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, saznaje net.hr. Optužnica kaže kako su njih dvoje sredinom 2016. godine tvrdili kako je Damir Ježić, sin tajkuna Roberta Ježića, skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović. Ta nesreća dogodila se 15. prosinca 2006. godine na dionice autoceste A6 kod Čavli. Automobil koji je naišao iz suprotnog smjera ugrozio je vozilo u kojem su bile Višnja i Gordana Filipović. Zbog toga je došlo do tragičnog udesa u kojem su obje sestre poginule. Tada se znalo samo da je sumnjiv tamni renault clio.

Podsjetimo, na desetu godišnjicu pogibije Višnje i Gordane udes je rasvijetljen, barem što se policije tiče. Uhićen je Robert Žaja za kojeg se sumnja da je kobne večeri u krivom smjeru vozio svoj renault clio.

Optužnica protiv njega lani je i podignuta, no u međuvremenu je njegova obrana zatražila da se iz spisa izdvoje nezakoniti dokazi, među kojima i iskazi dvojice pravosudnih policajaca koji su bili nazočni pretrazi Žajinog doma. Suđenje mu zato još nije započelo.

U međuvremenu je Ježić dobio postupak protiv NOVE TV koja je objavila svjedočenje Mustafe Etemaja. Kako je sud ocijenio da je Ježić time oklevetan, ako presuda postane pravomoćna NOVA TV će mu morati platiti 120 tisuća kuna odštete.

Zanimljivo je da je medijska kuća osuđena, a Šota i Etemaj su optuženi, iako Žaja još nije proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće. Zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela predviđena je kazna do tri godine zatvora.

Novu optužnicu je komentirao i Pokret otpora na svojoj facebook stranici: Očito da je nedavni sastanak trojca Marušić -Zupčić -Kruneš urodio plodom .
Kada nisu imali nikakvih dokaza i argumenata protiv S.Šota onda po starom modelu treba joj izmisliti i podmetnuti . Zanimljivo da nikoga od tih troje fantastikusa inače državnih službenika koji bi trebali razotkrivati i suzbijati kriminal i korupciju nije zanimalo gdje su pare kako je pitao sudac Turudic Ježića , ne zanima ih od kuda bivšem skladištaru Mirku Pavicicu tričavih 300-tinjak milijuna eura , ne zanima ih Obersnelovo pogodovanje istom , niti ih zanima opljačkani grad i država , ali ih zanima tko piše o njima po Facebooku i već godinama smišljaju kako zaustaviti one koji ih prozivaju zbog nerada i nečinjenja .
Da im je Slavica Sota meta i jedina preokupacija govori i slučaj nedavno ispisanog grafita po spomeniku . Zanimljivo da državno odvjetništvo u tom slučaju nije pokrenulo kazneni progon nego policija preksajni . A za ispisani grafit na podu nas iz pokreta progone državno odvjetništvo kazneno i još u Zagrebu .
Važno je spomenuti ono što niti jedan medij se ne usudi da je to isto odvjetništvo na čelu sa ove dve jadne sluškinje odbacilo kaznenu prijavu za planiranje ubojstva djece od strane njihovog prijatelja Željka Krunesa

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.