Home Mozaik Smrde li zmije i na što? Žena dala odgovor koji će mnoge...

Smrde li zmije i na što? Žena dala odgovor koji će mnoge baciti u nevjericu?

644
0

Potencijalne teraristi koji se odluče za beznoge ljubimce često pitaju smrde li zmije. I sama sam imala prilike čuti brojne komentare da su to ljigava bića koja jako smrde.

U svom prirodnom okruženju zmije nemaju nikakav miris. To ih čini savršenim predatorima, jer ih žrtve ne mogu namirisati i znati da su u blizini. Život u terariju je malo drugačiji, jer je prostor, koliko god mislili da je vaš terarij velik, zapravo mali. Naravno, izmet smrdi, što nije slučaj isključivo sa zmijama. Kad zmija kaki, kakicu treba izbaciti van, i neće biti neugodnih mirisa. Ako je zmija u premalom terariju, razmazat će se u kakici i u tom slučaju zmiju treba okupati. Zato mi je kao supstrat za terarij draža piljevina ili kokosov treset, jer se kakica uvalja u supstrat, a zmija se ne može razmazati.

Zašto sobe sa zmijama u zoološkim vrtovima smrde? Odgovor je više nego jasan. Previše velikih zmija u malom terariju, ili jedan ljenjivac (radnik) u previše terarija. Kad se jedna zmija pokaki, sve se namažu, a nitko ih ne kupa jer su zmije agresivne zbog neredovitog hranjenja. Izmet se sklanja jednom mjesečno, a i to je pitanje….

Za one koji su uvjereni da su zmije ljigave, morat ću ih razočarati. Zmija ima savršeno suhu kožu, a ljuske imaju prekrasan sjaj, što stvara lažnu sliku o sluzavosti zmije. Onaj tko je dotaknuo zmiju nikada više neće reći da je ljigava!

Previous articleNjemački znanstvenici objavili podjelu Europe na 6 dijelova
Next articleSexpertiza: Sin mašta o mami na razne načine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here