Home Vijesti Smrtonosna zamka: Džonić namamio Đokiće pričom da mu se pokvario skuter kraj...

Smrtonosna zamka: Džonić namamio Đokiće pričom da mu se pokvario skuter kraj Morave!

9
0

Osumnjičen za teško ubojstvo tročlane obitelji, Goran Džonić je kobne noći namamio brata od tetke Gorana Đokića (57), suprugu Gordanu (56) i kćer Lidiju (26) u smrtonosnu zamku, presrevši ih kobne noći i zatraživši pomoć, rekavši da mu se kod južne Morave razbio skuter, doznaje “Blic”.

Đokić, koji je nakon napada i pokušaja pljačke mjenjačnice bio više nego oprezan, imao je bezgranično povjerenje u brata od tetke Džonić, koja živi u Moravcu nekoliko kuća od mamine kuće, pa mu je krenuo u pomoć.

– Svaki put kada bi došli u selo, Đokići su dolazili s obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca prema Tešici, po vodu za koju se vjeruje da blagotvorno djeluje na zdravlje. Kobne noći, pa su na raskršću magistralnog puta u Moravcu skrenuli desno, prema Tešici, umjesto lijevo prema Aleksincu. Otišli su po vodu, pa kući. Nakon što su iskoristili slavinu koja donosi izvorsku vodu, vjerojatno je u tom trenutku na nju naišao Goran, koji je vrlo dobro znao da će u to vrijeme biti na tom mjestu. Rekao je da mu se skuter pokvario dok je pecao. Nitko nije sumnjao, jer se znalo da je Džonić bio ribar. S njim su otišli do mjesta “Dudine bare”, na keju kod Morave na području Morave, odakle se nisu vratili živi – kaže naš izvor.

Nakon likvidacije Đokića u njihovom Passatu ostali su kanisteri s izvorskom vodom, a Džonić je, kao iskusan vatrogasac, dobro znao da ta količina vode može ugasiti požar na vozilu koje je kasnije te noći zapaljeno u blizini s. Tešica.

– Neki manje iskusni ljudi mogli bi propustiti spremnike u prtljažniku vozila, ali ne i iskusni vatrogasac. Zbog toga su kanisteri pronađeni izbačeni uz cestu. Kao iskusan ribar dobro je poznavao područje oko stare šljunčarske separacije, koja je dva kilometra udaljena od ceste, a tri kilometra od prvih kuća. To je bila dovoljna udaljenost da se vozilo zapali u gustom grmlju i da nitko ne shvati što se događa. Čak i da je netko vidio vatru, pomislio bi da je s obližnje seoske deponije, pa bi pomislio da se vatra odatle vidi – kaže naš izvor.

U danima nakon nestanka, ali i pronalaska spaljenih Đokićevih tijela, Goran Džonić ponašao se krajnje bahato, ali i samouvjereno, a za svaki dan od 26. rujna do pronalaska tijela 2. listopada imao je spreman alibi .

Nakon što je otkrila da su Goran, Gordana i Lidija brutalno likvidirani, a potom i spaljeni, policija je među prvima ispitala Gorana Džonića.

– Policija je uspjela složiti mozaik radeći danonoćno. Odgovori na pitanje tko je najbolje poznavao Đokića, tko im je navodno bio odan, ali i tko je znao njihovo kretanje, koliko novca imaju i pritom tko je pohlepan do te mjere da je za novac spreman na sve . Upravo se u ovaj profil ličnosti uklopio Goran, brat tetke ubijene vlasnice mjenjačnice i gotovo prvi susjed njegove majke – navodi izvor Kurira i nastavlja:

– Kad su ga inspektori počeli “ispipavati”, Džonić je bio jako drzak. Nije se predao ni kada su kod njega pronađene neke stvari koje bi mogle biti dokaz u slučaju ubojstva. Tvrdio je da je čovjek od Đokićevog povjerenja i da je kao takav mogao imati sve.

Prema izvorima, Džonić je unaprijed smislio svoj alibi. Inspektorima je rekao da je u noći ubojstva pecao na Moravi, budući da je strastveni ribar. Imao je spreman alibi i za sljedeće dane, ali je bio prilično neuvjerljiv.

– Očito je bio spreman za ispitivanja, jer kad je planirao zločin planirao je i što će nakon toga učiniti i reći. Zločin je planirao šest mjeseci, sve je detaljno pripremao. No, njegovi odgovori na ispitivanjima djelovali su maglovito, često je mijenjao iskaze, pa je njegovo ponašanje samo produbilo sumnju inspektora – kaže izvor upoznat s istragom.

– Policija je na mjestu zločina pronašla i njegove DNK tragove. Kada su mu bili predstavljeni, rekao je da se mogu odnositi i na njegove sinove. Također, na pitanje inspektora: “Je li kopao u dvorištu svog sina?”, odgovorio je: “Možda sam kopao, a možda nisam. Možda je moj sin kopao” – prepričava sugovornik kako se osumnjičeni ponašao tijekom istrage. .

Kako su se dokazi gomilali, Džonićev krug manevara se sužavao, pa je pokušao svoju ulogu u zločinu učiniti što manjom, rekavši kako sumnja u to tko bi mogao biti umiješan u monstruozni zločin, te je možda nesvjesno opipao Đokića informacijama.

– Usput se pokušao zbuniti i promijenio priču. Prekjučer mu je policija stavila lisice na ruke jer su ga brojni dokazi naveli da sudjeluje u ubojstvu Đokića. Za sada to nije ni moguće

Previous articleBroj zaraženih koronom u PGŽ-u u tjedan dana duplo narastao!
Next articleHrvatski borac teško nastradao na priredbi ugledne borilačke promocije, krenuo je u meč ‘letećim koljenom’, a onda mu se dogodio brutalni high-kick (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here