Home Vijesti Snijeg u riječkom zaleđu!

Snijeg u riječkom zaleđu!

1478
0

platakZbog zimskih uvjeta na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice te na važnijim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru, uključujući i DC3, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski uvjeti su na cestama: DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje; DC32 Prezid-Delnice (obustava prometa i na GP Prezid-Babno Polje); DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-Meja; ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo; ŽC Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; ŽC Hreljin-Zlobin-Fužine te na ŽC Platak-Kamenjak i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

U Gorskom kotaru i na širem riječkom području pada snijeg.

Zbog snijega na autocesti A6 između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, promet teče usporeno.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri i na sjevernom Jadranu.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, a na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok.

Zbog snježnog nevremena sa slovenske strane za sav je promet zatvoren granični prijelaz Pasjak-Starod.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom, ponegdje obilnijom, a u ostalim krajevima Hrvatske ujutro i prijepodne sa zapada postupno jače naoblačenje, mjestimice s kišom, u gorskim predjelima i snijegom. Malo susnježice i snijega može pasti i u nižim predjelima sjeverozapadne i zapadne unutrašnjosti, navodiDržavni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za petak.

Najmanje kiše, uz česta sunčana razdoblja, očekuje se na istoku Hrvatske.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, navečer u jačanju.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 3 do 8, na istoku do 11, a na Jadranu uglavnom između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva. kraj teksta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here