Home Mozaik Šok svadba, mladenci tjeraju goste da plate hranu i piće: “Kotizacija više...

Šok svadba, mladenci tjeraju goste da plate hranu i piće: “Kotizacija više od  2000 eura.“

215
0

Na kraju vjenčanja svaki je uzvanik platio pretjeran iznos. A prema izračunu jednog od njih ukupna brojka bila je oko 2300. Ali pogledajmo detalje…

Za neke bi se ideja mladenaca da natjeraju goste da plate hranu i piće mogla smatrati pravom prijevarom

Postoje skupa vjenčanja i druga koja su nešto jeftinija. Sada neke svadbe imaju pretjerane naknade za sudjelovanje gostiju koje se iz godine u godinu sve više povećavaju. 

Uzvanici na vjenčanju engleskog para našli su se u situaciji da moraju platiti čak i hranu i piće, trošeći nevjerojatno visoke iznose. Ali vratimo se korak unazad.

Nedugo prije tog vjenčanja, svaki je sudionik primio e-mail s poveznicom u kojoj se tražilo da plate iznos od 2000 eura. Jedan od gostiju po imenu Jack želio je podijeliti ovu priču na Redditu, isprva smatrajući to zgodnom mladoženjinom šalom. A kasnije je posumnjao da je to slično  klasičnoj internetskoj prijevari. U svojoj nedoumici, kontaktirao je mjesto gdje će se slaviti vjenčanje i zatražio informacije.

Na svoje veliko čuđenje otkrio je da je, nažalost, sve to istina. “Sophie i Jeff cijene vaš doprinos koji će im omogućiti vjenčanje iz snova.” Tako je javilo organizacijsko osoblje. Pomirivši se sa sudbinom, Jack je nervozno platio naknadu i tako potrošio  svu svoju ušteđevinu. Ali tješio se da je to učinio za svoje dvoje prijatelja.

Tijekom svadbe, pak, čovjek se želio na neki način osvetiti za neugodno iznenađenje, tako što je naručivao jela repete i pio za šankom što je više mogao. Naručivao je čak pića za koja je znao da ih neće popiti. Bio je zadovoljan barem zato što se dobro najeo i napio, ali zatim je Jack naišao na još jedno neugodno iznenađenje. Hrana i piće morali su se platiti. Naime, svaki je gost morao platiti 35 eura za piće i oko 230 za hranu.

Kad se sve zbroji, svadba je goste koštala oko 2300 eura po glavi. Uzimajući u obzir ovaj iznos, dakle, uzvanici su sami platili cijelu ceremoniju, a uz razne napojnice, kotizacije i otvoreni šank dali su i dodatni polog koji će mladenci zadržati.

Nakon što je priča obišla internet, korisnici, a posebno cijela lista gostiju obrušili su se na bračni par. Neki pak, vrlo ironično, smatraju briljantnom idejom s njihove strane to što su uspjeli prevariti toliko ljudi na potpuno legalan način. Jedno je sigurno: dvoje supružnika možda je dobro zaradilo, ali izgubili su većinu svojih prijatelja.

Previous articleKako uštedjeti novac? 8 savjeta za brzu štednju
Next articleSmetaju li vam psi u kafićima i restoranima?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here