Home Vijesti Šokantne tvrdnje insajdera: ‘Putin je već pokušao detonirati nuklearnu bombu, ali je...

Šokantne tvrdnje insajdera: ‘Putin je već pokušao detonirati nuklearnu bombu, ali je spriječen u posljednjem trenutku’

213
0

NATO strahuje da će se prst ruskog predsjednika Vladimira Putina približiti okidaču kojim želi dokazati da je spreman za nuklearnu demonstraciju sile. A sve veća zabrinutost potaknula je britanskog ministra obrane Bena Wallacea da otkaže svoje planove i odleti u Washington na razgovore o krizi ovog tjedna. Analitičari su se bojali da će Putin detonirati nuklearnu bojevu glavu u Crnom moru, potencijalno oslobađajući tsunamije i oblak otrovnog plina. Također se tvrdilo da su u tijeku planovi za testiranje taktičke nuklearne bombe na Arktiku prije lansiranja jedne na bojištu u Ukrajini.

Kako javlja The Sun, proteklih dana viđene su brojne NOTAM poruke, upozorenja za zrakoplove izdana u kratkom roku, ali i ruska navigacijska upozorenja koja upućuju na vojne vježbe u Barentsovom moru blizu granice s Norveškom. To je isto područje gdje je prije nekoliko dana primijećen ‘Belgorod’, divovska ruska podmornica koja je naoružana nuklearnim torpedima. Podmornica Belgorod nosi nadimak i ‘ubojica gradova’.

Upozorenja traju od subote, iako je dosad navodno bilo malo naznaka velikih testiranja. U međuvremenu se u izvješćima tvrdi da je Putin ranije ovog mjeseca naredio dva nuklearna pokusa koji se zapravo nisu dogodila. Upućeni tvrde da je lansiranje spriječio ‘tehnički kvar’ ili čak nevoljkost vojnih zapovjednika.

Ovo bi mogao biti znak da Putinov autoritet nestaje, rekao je Valerij Solovej, bivši profesor na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose, školi za obuku špijuna i diplomata, javlja The Sun.

“Putinova odluka o uporabi taktičkog nuklearnog oružja [u sukobu u Ukrajini] bez sumnje bi naišla na otpor. Ne znam koliko će taj otpor biti učinkovit, ali ću navesti da su nuklearni testovi trebali biti održani u posljednja dva tjedna. Jedan u Barentsovom moru, pod vodom, a drugi pod zemljom, u regiji Arkhangelsk. Oba puta testovi nisu održani. Razlog je taj što je prije lansiranja, ili točnije, prije uporabe taktičkog nuklearnog oružja, potrebno osigurati da je to oružje u potpunosti operativno. Dakle, moraju biti testirani”, kazao je Solovej.

Solovej, stručnjak za ruskog predsjednika i njegov najuži krug, tvrdi da je Putin donio načelnu odluku o uporabi nuklearnog oružja. Ali oba nedavna testiranja koja je Putin naredio bila su ‘prekinuta’.

“Predsjednik je dobio izvješća da je došlo do izvanredne situacije, da nije uspjelo, implicirajući na tehničke nedostatke. Ali, stvar je u tome da je jednom nesreća, dvaput slučajnost, ali ako i treći testovi završe na isti način, bez ičega, to će izgledati kao sabotaža… Neispunjavanje zapovijedi glavnog zapovjednika. To bi ukazalo na ‘raspad Putinovog autoriteta, ruske izvršne vlasti”, rekao je Solovej.

Previous articleSnimka koja će vas slediti: Planinara skoro pojela zvijer, sve se jasno vidi! (UZNEMIRUJUĆE)
Next articleBrozović počeo s treninzima, objavljeno kad se vraća na teren!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here