Home Biznis Šoljić: Plaće do utorka ili štrajk u ‘3. maju’ !

Šoljić: Plaće do utorka ili štrajk u ‘3. maju’ !

819
0

Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas da se s Europskom komisijom vode intenzivni razgovori oko jamstva za Uljanik. Državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura postat će aktivno tek po odobrenju Europske komisije, javlja Radio Rijeka.

Radnici u pulskom “Uljaniku” nisu primili plaće, a u riječkom “3. maju” plaće su ovog tjedna isplaćene samo dijelu radnika. Sindikat metalaca pokreno je proces mirenja, a ako plaće ne stignu do kraja tjedna, idućeg utorka krenut će u štrajk, najavio je Juraj Šoljić, sindikalni povjerenik u riječkom brodogradilištu.

Šoljić ističe kako “3. maj” radi s vrlo smanjenim kapacitetom. “Imali smo sada po prvi put u 112 godina dugoj povijesti dvotjedni kolektivni godišnji odmor. Imamo jako malo posla. Baš zato ove prve tranše kredita trebaju dovesti do priljeva novih financijskih sredstava kako bi se platili dobavljači i kako bi konačno krenula proizvodnja”, rekao je Šoljić i naglasio da je stanje vrlo ozbiljno.

“Ukoliko do utorka ne bude isplate plaće, Sindikat metalaca će organizirati solidarno štrajk do ispunjenja zahtjeva, zbog toga što imamo 450 radnika koji nisu primili plaću, a rade i žive u Rijeci, to su naši kolege”, istaknuo je Juraj Šoljić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here