Vijesti

Šota: Kako dobiti sud protiv Linića, kada sutkinja odbija sve moje svjedoke i dokaze

Šota: Kako dobiti sud protiv Linića, kada sutkinja odbija sve moje svjedoke i dokaze

sota”Ovo danas je bilo prestrašno. Sutkinja Tatjana Čergonja na Općinskom sudu u Rijeci odbila je svih šest ključnih svjedoka i sve dokaze koje smo htjeli priložiti! Kako se uopće mogu obraniti na sudu od optužbi Slavka Linića, kada sutinja ne dozvoljava svjedocima da svjedoče, a ne da niti da iznesemo dokaze?”, razočarano je u četvrtak nakon ročišta komentirala odluku sutkinje Općinskog suda u Rijeci Slavica Šota, članica Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije, koju je Linić tužio zbog klevete, piše portal promise.hr

”No, ako je Linić na vrhu kriminalne organizacije, kako sam izjavila, za očekivati je da ima i sudove iza sebe. Nakon što sam rekla da je Slavko Linić na vrhu koruptivne piramide i nakon što sam dodala da imam i dokaze za svoje tvrdnje, DORH i Dinko Cvitan su po zakonu bili dužni pozvati me i napraviti istragu, ili me kazniti ako govorim neistinu. No, DORH ne radi svoj posao, pravosudni sustav ne funkcionira, policija ne radi kako treba…, a povrh svega, sutkinja u sporu odbija baš sve predložene svjedoke i baš sve dokaze koje sam htjela pokazati! Kako se obraniti u takvoj državi i na takvom sudu”, ogorčena je bila Slavica Šota, a ogorčeni su bili i predstavnici javnosti koji su prisustvovali neobičnom ročištu.

Šota napominje da će 22. ožujka na istom sudu iznositi svoju obranu te da će tada pokušati dokazati da je govorila istinu, odnosno da je Slavko Linić, kako tvrdi, uistinu na vrhu koruptivne piramide.

”Moje tvrdnje temelje se na dokumuntima. No, ako mi ne dozvoljavaju da ih pokažem, kako da dokažem da je Linić vrh koruptivne organizacije? Da je bar jedno svjedočenje prihvatila, dokazali bi da sam govorila istinu. Svjedočiti je trebao Radovan Smokvina koji ima dokaz uplate na Linićev tajni račun u Italiji. Predložili smo i Ilka Ćimića, novinara Indeksa, zviždačicu Vesnu Balenović, koja jako dobro zna što se događalo u INI, suca Mislava Kolakušića, koji je odlično upoznat s kriminalom oko predstečajnih nagodbi koje je gurao Slavko Linić, potom Tomislava Jelića, aktivistu koji zna detalje privatizacije Croatia osiguranja te Antonio Repanića, koji je bio u Italiji gdje je pokušao uplatiti novac na tajni račun. Rekli su mu: Vi niste Slavko Linić, pa ne možete uplatiti novac na taj račun”, govori Slavica Šota.

Podsjeća potom da je Slavko Linić kao gradonačelnik Rijeke mnogim sucima, državnim odvjetnicima i policajcima dodijelio gradske stanove (o čemu je pisao i portal Promise.hr). Uvjerena je da ih je tako kupio, zbog čega je na riječkim sudovima gotovo nemoguće dobiti spor protiv Linića.

”Mnogi mediji pisali su o Liniću i njegovim grijesima i umiješanosti u korupciju, no nikoga nije tužio. DORH, na žalost, ne radi svoj posao. Kako ćemo se mi građani onda obraniti od korupcije, kada nam ne daju da to iznesemo?! Idemo stoga tužbom i kaznenom prijavom protiv Linića, svi ponaosob, pa će svi koji su sada onemogućeni u svjedočenju, na taj način moći govoriti o Linićevoj umiješanosti u korupciju i kriminalne radnje. Zanimljivo je da su svi iz sudnice morali izaći, prije nego je sutkinja odlučila o predloženim svjedocima i dokazima obrane. Zašto? Sumnjam da se s nekim konzultirala, da je dobila upute da odbije sve svjedoke i dokaze te je potom tako i učinila. I novinari su bili ogorčeni tim postupkom sutkinje”, naglašava Slavica Šota.

Dodaje potom kako misli i nada se da bi promjene u pravosuđu morale doći s novom vlasti…

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Drago Pek

    February 19, 2016 at 23:55

    Svašta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.