Vijesti

Šota: Kako dobiti sud protiv Linića, kada sutkinja odbija sve moje svjedoke i dokaze

Šota: Kako dobiti sud protiv Linića, kada sutkinja odbija sve moje svjedoke i dokaze

sota”Ovo danas je bilo prestrašno. Sutkinja Tatjana Čergonja na Općinskom sudu u Rijeci odbila je svih šest ključnih svjedoka i sve dokaze koje smo htjeli priložiti! Kako se uopće mogu obraniti na sudu od optužbi Slavka Linića, kada sutinja ne dozvoljava svjedocima da svjedoče, a ne da niti da iznesemo dokaze?”, razočarano je u četvrtak nakon ročišta komentirala odluku sutkinje Općinskog suda u Rijeci Slavica Šota, članica Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije, koju je Linić tužio zbog klevete, piše portal promise.hr

”No, ako je Linić na vrhu kriminalne organizacije, kako sam izjavila, za očekivati je da ima i sudove iza sebe. Nakon što sam rekla da je Slavko Linić na vrhu koruptivne piramide i nakon što sam dodala da imam i dokaze za svoje tvrdnje, DORH i Dinko Cvitan su po zakonu bili dužni pozvati me i napraviti istragu, ili me kazniti ako govorim neistinu. No, DORH ne radi svoj posao, pravosudni sustav ne funkcionira, policija ne radi kako treba…, a povrh svega, sutkinja u sporu odbija baš sve predložene svjedoke i baš sve dokaze koje sam htjela pokazati! Kako se obraniti u takvoj državi i na takvom sudu”, ogorčena je bila Slavica Šota, a ogorčeni su bili i predstavnici javnosti koji su prisustvovali neobičnom ročištu.

Šota napominje da će 22. ožujka na istom sudu iznositi svoju obranu te da će tada pokušati dokazati da je govorila istinu, odnosno da je Slavko Linić, kako tvrdi, uistinu na vrhu koruptivne piramide.

”Moje tvrdnje temelje se na dokumuntima. No, ako mi ne dozvoljavaju da ih pokažem, kako da dokažem da je Linić vrh koruptivne organizacije? Da je bar jedno svjedočenje prihvatila, dokazali bi da sam govorila istinu. Svjedočiti je trebao Radovan Smokvina koji ima dokaz uplate na Linićev tajni račun u Italiji. Predložili smo i Ilka Ćimića, novinara Indeksa, zviždačicu Vesnu Balenović, koja jako dobro zna što se događalo u INI, suca Mislava Kolakušića, koji je odlično upoznat s kriminalom oko predstečajnih nagodbi koje je gurao Slavko Linić, potom Tomislava Jelića, aktivistu koji zna detalje privatizacije Croatia osiguranja te Antonio Repanića, koji je bio u Italiji gdje je pokušao uplatiti novac na tajni račun. Rekli su mu: Vi niste Slavko Linić, pa ne možete uplatiti novac na taj račun”, govori Slavica Šota.

Podsjeća potom da je Slavko Linić kao gradonačelnik Rijeke mnogim sucima, državnim odvjetnicima i policajcima dodijelio gradske stanove (o čemu je pisao i portal Promise.hr). Uvjerena je da ih je tako kupio, zbog čega je na riječkim sudovima gotovo nemoguće dobiti spor protiv Linića.

”Mnogi mediji pisali su o Liniću i njegovim grijesima i umiješanosti u korupciju, no nikoga nije tužio. DORH, na žalost, ne radi svoj posao. Kako ćemo se mi građani onda obraniti od korupcije, kada nam ne daju da to iznesemo?! Idemo stoga tužbom i kaznenom prijavom protiv Linića, svi ponaosob, pa će svi koji su sada onemogućeni u svjedočenju, na taj način moći govoriti o Linićevoj umiješanosti u korupciju i kriminalne radnje. Zanimljivo je da su svi iz sudnice morali izaći, prije nego je sutkinja odlučila o predloženim svjedocima i dokazima obrane. Zašto? Sumnjam da se s nekim konzultirala, da je dobila upute da odbije sve svjedoke i dokaze te je potom tako i učinila. I novinari su bili ogorčeni tim postupkom sutkinje”, naglašava Slavica Šota.

Dodaje potom kako misli i nada se da bi promjene u pravosuđu morale doći s novom vlasti…

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Drago Pek

    February 19, 2016 at 23:55

    Svašta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Rijeka najnapredniji digitalni grad u Hrvatskoj

spApril 23, 2019

Najveća brzina 209 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,2 g/kg

spApril 23, 2019

Šleper se ispriječio na vijaduktu Svilno!

spApril 23, 2019

Sjajne vijesti iz SAD-a: Milini nalazi puno bolji od očekivanih!

spApril 23, 2019

Na današnji dan Rijeka dobila autonomiju!

spApril 23, 2019

Stiže pijesak iz Sahare, tko nije oprao auto, neka ga ni ne pere!

spApril 20, 2019

VIDEO: Požar u Sušačkoj Dragi, kanader nad Sušakom!

spApril 20, 2019

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.