Mozaik

Spiritovci prepunili Krčko kino

Spiritovci prepunili Krčko kino

Neuobičajeno vrijeme dana za filmove, ali prilagođeno srednješkolskoj publici zbog koje je ciljano organiziran ovaj skup, petak u podne, Udruga Spirit napunila je do zadnjeg mjesta krčko kino, koje se odnedavno nalazi u gradskoj Vijećnici.
Priredba je bila otvorena i za druge posjetitelje, ali mjesta je bilo premalo s obzirom na veliki interes. Brojna publika bila je ugodno iznenađena i oduševljena viđenim s obzirom da je riječ o amaterskim filmovima. Kao i na ljetnjim projekcijama u Dobrinju i Šilu, uz ponešto drugačiji izbor filmova iz prošlih godina, prilagođenim ciljanom uzrastu, Spiritovci su kroz sat i pol vremena prisutnim Bodulima izmamili i osmjehe, ali i suze. Kao i u stvarnom životu i u poznatoj pjesmi, red suza red smiha.
Podsjetimo, riječ je kratkim motivirajućim filmovima sa vrlo snažnim porukama, o različitosti, toleranciji, uspjehu usprkos osobnim problemima i preprekama, i finalno o jako pozitivnim vrhunskim radovima koji na natječaj Festivala UHVATI FILM dolaze iz cijelog svijeta. Samo ove godine ih je zaprimljeno više od 700 od kojih se izabire 20tak najboljih te prikazuje u Novom Sadu i Rijeci.
Osim oduševljenih učenika, na kraju priredbe i profesori su se živo zanimali za mogućnosti daljnje suradnje i pohvalili izbor programa koji je bio tečan, duhovit i zabavan. Za zaključiti je da će se suradnja sigurno nastaviti i ove Krčke projekcije ponoviti što opravdava otvaranje novog kina i još jednom dokazuje da je to odličan potez za Krk.
Protekli tjedan završio je i Novosadski dio ovogodišnjeg UHVATI FILMA, koji se od ove godine događa u četiri države, a te nove filmove moći ćemo vidjeti početkom Studenog kada je riječki Fest.
Vrijedno je spomenuti kako ovo nije jedino gostovanje Spiritovaca sa Uhvati filmom, tako su nedavno posjetili dom za starije osobe Mali Kartec, ali i Srednju školu Vladimir Nazor u Čabru, gdje je mlada publika jednako tako bila oduševljena. Pokrovitelji festivala su HAVC, Odjel za kulturu Grada Rijeke, dok su spomenuta gostovanja omogućili PG Županija i Grad Krk.
Osim navedenih termina, iz Spirita najavljuju veliki nastup u domu na Čavlima krajem Listopada, ali i Zagrebačku prezentaciju čiji se datumi upravo dogovaraju.
UHVATI FILM se još jednom potvrdio kao jedna od najkvalitetnijih selekcija filmova koju možete vidjeti na našem području, sa vrlo hrabro postavljenom zadanom temom koju savršeno obrađuju. Jednako tako zanimljiv je način na koji Spirit traži i gradi svoju publiku, nastupajući često doslovno svugdje gdje ima tehničkih mogućnosti, prenoseći poruke životne pozitive i radosti, na veselje sve brojnije publike. Informacije o festivalu možete potražiti na www.spirit-ri.hr

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

40. Ri Rock – 40 godina u 4 dana: Dodijeljeni Ri Rock kipići

spDecember 8, 2018

Sveti Nikola razveselio male Riječane

spDecember 7, 2018

FOTO: Prelijepa Ema Gračan nova je Kraljica Hrvatske!

spDecember 6, 2018

Godišnji horoskop za 2019. godinu

spDecember 6, 2018

FOTO: Spektakularno paljenje lampica na Trsatskoj gradini oduševilo tisuće posjetitelja!

spDecember 3, 2018

Humanitarni koncert: Najljepše melodije Istre i Kvarnera

spDecember 3, 2018

Otvoreno klizalište ‘Morska pahuljica’

spDecember 2, 2018

Rijeka zasjala u blagdanskom ruhu!

spDecember 1, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.