Home Sport Srbija prekinula prijenos kad je Kosovo osvojilo zlato, tvrde da je razlog...

Srbija prekinula prijenos kad je Kosovo osvojilo zlato, tvrde da je razlog pandemija!

2240
0

RTS, srpska državna televizija, tijekom Olimpijskih igara u Tokiju izvela je potez dostojan totalitarnih režima.

Neposredno prije finalne borbe za judašice u kategoriji do 57 kilograma prekinula je prijenos natjecanja.

Razlog je što je finalistica i favoritkinja za zlato bila Nora Gjakova, Albanka s Kosova. Tako Srbi nisu morali gledati ono što ne podnose – kako njima omraženo, samostalno i albansko Kosovo, koje smatraju otetim od Srbije, nastupa na Olimpijskim igrama i da je tamo uspješnije od Srbije.

Gjakova je, naime, pobijedila u finalnoj borbi koju Srbija nije htjela vidjeti i tako je Kosovo na početku Igara došlo već do druge zlatne medalje. Prvu je osvojila još jedna judašica, Distria Krasniqi. Srbija je pak trenutno na po jednom srebru i bronci.

Olivera Kovačević, urednica na RTS-u, ovako je objasnila kako je naprasno prekinut prijenos juda iz Tokija baš kada se predstavnica Kosova borila za zlato: “Većini novinara naše kuće u Tokiju je određena dvotjedna karantena, pa je do prekida prijenosa došlo jer nemamo dovoljno ljudi za pokrivanje svih događaja.”

Srbija ne priznaje Kosovo kao samostalnu i međunarodno priznatu državu te i dalje tvrdi kako je to njena oteta povijesna pokrajina i dio srpske države.

Srbi su ogorčeni što su nakon rata na Kosovu 1999. i intervencije NATO pakta od tamo protjerane njihove vojne i policijske snage, a Kosovo je od dijela Srbije postalo samostalna država s ogromnom albanskom većinom. Zato su brojni Srbi ili napustili Kosovo ili su od tamo protjerani.

Previous articleVlasnik kluba: Mi ne možemo raditi, a organiziraju se bikijade sa 6000 ljudi
Next articleVideo cure i medvjeda u čamcu postao viralan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here