Home Vijesti Srdoč odgovara Mehunu: I Vlada i sudstvo su prožeti korupcijom!

Srdoč odgovara Mehunu: I Vlada i sudstvo su prožeti korupcijom!

852
2

Nakon što je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun oštro kritizirao Natašu Srdoč iz Adriatic Instituta, čiji je tekst o korupciji u Hrvatskoj objavljen u uglednom Wall Street Journalu, pristigao je i odgovor na Mehunove tvrdnje. Podsjetimo, Mehun je kazao kako “gospođi Srdoč to nije prvi put da na taj način blati hrvatsku državu”, pa dodao kako “i ovim tekstom potvrđuje da ne želi dobro Hrvatskoj”. Što misli o takvim Mehunovim ocjenama, business.hr je pitao Riječanku Natašu Srdoč.

“Hrvatski građani zahtijevaju i zaslužuju poštenu, odgovornu i transparentnu vladu koja će ih služiti. Hrvatski građani trebaju vladavinu prava, nezavisno sudstvo i zaštitu svojih vlasničkih prava kako bi mogli normalno živjeti i planirati svoju budućnost i budućnost svoje djece”, rekla je Srdoč u razgovoru za Business.hr, pa se dotaknula i problema korupcije i organiziranog kriminala.

“Organizirani kriminal je parazit koji nastaje i može opstati samo u sredinama gdje postoji izražena politička korupcija i ne postoji nezavisno sudstvo. S obzirom na to da u Hrvatskoj imamo situaciju u kojoj su i Vlada i sudstvo prožeti korupcijom, organizirani kriminal cvjeta”, smatra Srdoč.

“Većina članova ove vlade su iznad zakona kada su u pitanju politička korupcija i sukob interesa. Prijedlog Adriatic Instituta je da se uspostavi neovisno tijelo koje će biti sastavljeno od tužilaca i sudaca iz zemalja Europske unije. Oni bi imali ovlasti da provode sudske istrage, gone i procesuiraju slučajeve političke korupcije u Hrvatskoj te oduzmu nezakonito stečenu imovinu. Uz neovisne suce iz inozemstva uspostavili bismo vladavinu prava, zaštitu vlasničkih prava i postupno doveli do uspostave neovisnog sudstva, gdje bi svi građani Hrvatske bili obuhvaćeni istim zakonima, bez izuzetka. Zaplijenjena imovina vratila bi se u proračun, odnosno u korist poreznih obveznika, od kojih je i prvotno oduzeta”, zaključila je Srdoč.

2 COMMENTS

  1. Pa zar da si odrezu granu na kojoj sjede? Nece to jos tako skoro. Iako je Europska unija slijepa na cinjenicu da bi vise postigla primanjem Hrvatske u clanstvo nego da ju ovako izdaleka prisiljava da ucini korake na koje Hrvatska nije spremna i sama ne moze. No, ta tvrdnaj stoji kad bi EU zbilja stalo da se tu nesto promijeni. Ali Europsku uniju Hrvatska brine kao i nas emancipacija buba mara u Juzoj Rodeziji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here