Home Mozaik Srpkinja tri godine nosila predmet u vagini, o njoj se raspisali i...

Srpkinja tri godine nosila predmet u vagini, o njoj se raspisali i strani mediji: ‘Znate li kad je nastao problem?’

156
0

Djevojka (19) iz Srbije dospjela je do naslovnica New York Posta, a u pitanju je sasvim obična tinejdžerka koja je na bizaran način sebi ugrozila zdravlje tijekom samozadovoljavanja.

Prošlo je gotovo 4 godine otkako je 19- godišnjakinja otišla kod ginekologa zbog ovog problema jer je strahovala od doktorica i sramila se o tome pričati, piše NYP pozivajući se na znanstveni rad četiri doktorice iz Beograda.

Doktorice Aleksandra Veselinović, Jelena Vasić, Vera Jovanović i Slađana Mihajlović u svom istraživanju “Zanemareno intravaginalno strano tijelo i moguće komplikacije” objavljenom 2023. godine opisale su slučaj jedne djevojke.

Kako su navele, ona im se s problemima javila tek kada je počela imati probleme s nekontroliranim mokrenjem. Međutim, nije im odmah rekla za eksperimentiranje s improviziranim seksualnim pomagalima.

Tijekom ispitivanja, djevojka je doktoricama priznala da je još s 15-16 godina, tijekom intimnih trenutaka koristila kao pomagalo lak za kosu. A problem je nastao nakon što je čep boce laka ostao zaglavljen unutar njene vagine.

Nakon što djevojka nije sama uspjela izvaditi čep iz vagine jednostavno je ostao tamo gdje je, nadajući se da će on sam kad-tad ispasti ili da joj neće praviti probleme.

“Strano tijelo može izazvati veliko oštećenje u vagini kod adolescenata. Situacija je komplicirana zbog toga što problemi na početku ne daju nikakve simptome, sve dok ne dođe do neke veće komplikacije”, upozorile su ginekologice u svom radu u kojemu su i opisale upravo slučaj ove tinejdžerke.

Nažalost, višegodišnje odgađanje odlaska na ginekološki pregled, koji se savjetuje svim mladim djevojkama i ženama generalno, zbog straha da će svi saznati za njenu malu tajnu, napravio je problem.

Djevojka je tri i pol godine kasnije dobila jake bolove. Naime, to strano tijelo je izvađeno standardnim ginekološkim instrumentima, iako je uobičajeno da se ovakav problem rješava operacijom. Pacijentica je potom upućena urolozima na liječenje.

Previous articleMarija A.Štrajh: SELJOBERIZAM
Next articleObjavljena dugoročna vremenska prognoza za ljeto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here