Home Sport Stadion Srbija koštat će 257 milijuna eura. Vučić na njemu želi finale...

Stadion Srbija koštat će 257 milijuna eura. Vučić na njemu želi finale Lige prvaka

220
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će za dva mjeseca započeti kompletna priprema za izgradnju budućeg nogometnog nacionalnog stadiona. Na njemu će igrati reprezentacija Srbije, a sada je otkrio da bi taj stadion mogao biti na potpuno novoj lokaciji. Stadion se trebao nalaziti u dijelu gradske općine Surčin, na dijelu Surčinskog polja, istočno od državne ceste kod Obilaznice Beograd (između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica). Nova lokacija bi mogla biti Novi Beograd.

“Svako svoje dijete da povede, i muško i žensko, da uživaju u nogometnoj igri. To će biti najrazvijeniji dio grada”, rekao je Vučić. Izgradnja stadiona koštat će oko 257 milijuna eura, a kapacitet stadiona će biti približno 52 tisuće sjedećih mjesta. U sklopu stadiona bit će izgrađeni i šoping-centar, nogometna akademija, a vjerojatno i muzej tamošnjeg nogometnog saveza.

Stadion bi se trebao zvati Srbija, a trebao bi omogućiti Srbima da se kandidiraju za organizaciju finala nekog klupskog kontinentalnog natjecanja, poput Lige prvaka ili Europa lige. Vučić je još krajem prošle godine najavio da će taj stadion biti ljepši od njemačke Allianz Arene: “To će biti ljepotica, ljepša od Allianz Arene. Neće biti veća, ali bit će ljepša čak izvana i iznutra od Allianz Arene.”

Previous articleNenad Bjelica ostaje trener Osijeka
Next articleU ponoć stupio na snagu novi Zakon o sigurnosti prometa: Uvode se kazne za električne romobile!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here