Home Vijesti Štefica Jagić Rađa i Serđo Bistričić zamjenici Josipa Ostrogovića

Štefica Jagić Rađa i Serđo Bistričić zamjenici Josipa Ostrogovića

271
0

Štefica Jagić Rađa i Serđo Bistričić kandidati su za zamjenike gradonačelnika, objavio je danas na konferenciji za medije Josip Ostrogović, kandidat za gradonačelnika Rijeke. Osim njega, na kandidacijskoj listi za Gradsko Vijeće Grada Rijeke našlo se još trideset imena, među kojima se ističe ono Alena Ružića, ravnatelja KBC-a Rijeka. „Predstavljam vam ljude koji će zajedno sa mnom voditi Rijeku sljedeće četiri godine nakon 16. svibnja. Neke od njih već znate, a neke ćete tek upoznati kroz dosadašnji i budući rad. Najvažnije je istaknuti da se zalažemo za iste vrijednosti i da svi imamo želju unijeti promjene koje će osnažiti Rijeku i omogućiti bolju budućnost za sve njezine građane“, izjavio je Ostrogović.

Štefica Jagić Rađa, diplomirana ekonomistica i viši stručni suradnik-specijalist-koordinator u Uredu predstojnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Rijeci. Tijekom svoje dugogodišnje karijere mnogo je vremena provela u komunikaciji s umirovljenicima i građanima starije životne dobi. Njezina osjetljivost na socijalno najugroženije građane čini je savršenim kandidatom za zamjenicu gradonačelnika Rijeke. „Na čelu s Josipom Ostrogovićem, jedan od ciljeva je izgradnja barem još jednog Doma za starije i nemoćne u Gradu Rijeci i to na području sadašnje dječje bolnice na Kantridi koja će se preseliti u novoizgrađenu bolnicu na Sušaku. Kapacitet postojećeg doma je nedovoljan, a broj potrebitih umirovljenika se svakodnevno povećava. Sve smo starija populacija, pa tek svaki 104. umirovljenik ima šansu dobiti smještaj u Domu i za to mora čekati 3 do 5 godina. To želimo promijeniti i dati svim našim starijim sugrađanima priliku za dostojanstven život“ naglasila je Jagić Rađa.

Upravljačko iskustvo odlika je drugog kandidata za zamjenika gradonačelnika, Serđa Bistričića. „Bez snažnog angažmana Vlade RH brodogradnja u Rijeci ne bi opstala, niti bi se radna mjesta očuvala. Vlada na čelu s premijerom g. Andrejom Plenkovićem dala nam je mogućnost da se iskažemo, ponovo pokrenemo proizvodnju i očuvamo radna mjesta. Zbog svega toga simbol Rijeke, koji nosi i ime dana oslobođenja Rijeke, jučerašnji 3. Maj, i dalje živi“, pojasnio je razlog svoje potpore Josipu Ostrogoviću.

Prof. dr. Alen Ružić podupire Josipa Ostrogovića od prvog dana njegove kandidature, te u njegovom programu vidi priliku za razvoj boljih uvjeta za život u Rijeci. “Ovaj tim nastaviti će pozitivne trendove koje Vlada Republike Hrvatske provodi svih ovih godina u cilju razvoja Rijeke. Sve investicije i kapitalni projekti za poboljšanje infrastrukture i poduzetništva moraju zaživjeti u potpunosti za boljitak svih Riječanki i Riječana. Jedan od takvih je i nova bolnica – projekt vrijedan 1.095 milijardi kuna – koja će kao moderna ustanova podići kapacitete ne samo ovog grada, već i županije, te predstavljati novo veliko ulaganje u hrvatsko zdravstvo“, istaknuo je Ružić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here