Home Vijesti Stigla velika promjena vremena!

Stigla velika promjena vremena!

213
0

U Hrvatskoj je stigla očekivana promjena vremena koja će trajati neko vrijeme. Nakon dugotrajnog toplinskog razdoblja, sada se očekuje vremenska situacija koja je karakteristična za sredinu listopada.

Očekuju se oblačni uvjeti, s povremenim padavinama, u nekim dijelovima čak i obilnim, uz grmljavinu. Na najvišim planinskim područjima postoji vjerojatnost snijega, dok će obalna područja sjevernog Jadrana osjetiti jaku buru, a ponegdje i olujnu, što će dodatno pojačati osjećaj hladnoće zbog pada temperature zraka. Tako će poslijepodnevna temperatura biti niža nego što je to bio slučaj u nekim ranijim jutrima, a na kopnu će se jutarnje temperature približiti nuli.

Danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom na istoku Hrvatske, često praćeno grmljavinom. Sjeveroistočni vjetar će zapuhati, a temperature će pasti tijekom dana. U središnjem dijelu zemlje, također će biti oblačno i kišovito, uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Jugo će utjecati na Dalmaciju, donoseći sunčane periode, ali i mogućnost kiše i pljuskova kasnije.

U gorju i na sjevernom Jadranu, očekuje se oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na obali će biti povremenih sunčanih razdoblja, dok će vjetar varirati od juga do bure, s jakim udarima. Temperature zraka će biti umjerene, niže nego u prethodnim danima.

U Dalmaciji će danas biti sunčanih razdoblja, ali se očekuje naoblaka i padavine popodne. Temperature će biti prilično ugodne, ali će jugo i bura donijeti promjene u vremenskim uvjetima.

Prognoza za idući tjedan sugerira da će ostati svježe, s povremenom kišom na kopnu i na Jadranu. Vjetar će varirati, prvo jaka bura, a potom jugo. U utorak i srijedu postoji mogućnost kiše na različitim područjima.

Previous articleEvo gdje možete gledati ključnu utakmicu Vatrenih za Euro
Next articlePetković opet završio u Beogradu. Nakon Turske mu se pogoršala ozljeda?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here