Home Vijesti Stiže klimatološka jesen: Kiša, pljuskovi, grmljavina i hladnije vrijeme

Stiže klimatološka jesen: Kiša, pljuskovi, grmljavina i hladnije vrijeme

489
0

Naviru oblaci sa zapada, već ima slabe kiše, uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu. Prema večeri je kiša sve izglednija i u središnjim predjelima. Sve će pratiti umjeren vjetar, sjeverac i sjeveroistočnjak. Ipak, još danas bez većih promjena temperature, piše N1.

S prvim danom rujna i početkom klimatološke jeseni ipak malo niže temperature. Četvrtak donosi i čestu kišu i pljuskove, i to ne samo u unutrašnjosti, već i duž obale Jadrana gdje su lokalno mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na moru će zapuhati bura, najprije na sjevernom dijelu obale Jadrana, gdje će biti i jaka.

I tijekom petka će biti oborine, osobito u prvom dijelu dana, nakon čega slijedi razvedravanje. Potpune stabilizacije nema, no subota bit trebala biti povoljnija, s vrlo malo kiše, i malo višim temperaturama, dok nedjelja ponovno donosi čestu oborinu.

Čini se da bi prvi dan nove nastavne godine mogao biti suh u većini predjela, tako da će školarci u škole bez kišobrana. Iako, situacija je još podložna promjeni.

Previous articleDeseci tisuća ljudi u Hrvatskoj ostaju bez plina?
Next articleMarco Djuricin potpisuje za Rijeku?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here