Home Sport Stižu pojačanja iz inozemstva?

Stižu pojačanja iz inozemstva?

934
0

Prošloga ponedjeljka na stadionu na Kantridi okupila se prva momčad »Rijeke« i započela s pripremama za proljetni dio sezone. Treneru Robertu Rubčiću stavili su se na raspolaganje uglavnom igrači s kojima se i rastao početkom prosinca. Nije bilo napadača Alena Škore i veznjaka Filipa Tapalovića s kojima su na Kantridi još krajem prošle godine raskinuli ugovore. Nakon prozivke igračima se obratio predsjednik Ivan Vanja Frančišković poželjevši im uspješnu 2009. godinu. Riječani nakon toga nisu po ustaljenom običaju istrčali na teren, već su utrčali u autobus i zaputili se na mjesto odigravanja Dvoranskog prvenstva Prve HNL. Trener »bijelih« u Zadar je poveo sve raspoložive igrače osim dvojice rekonvalescenata Davora Landeke, koji se oporavlja od operacije ramena i Darka Miladina, koji se oporavio od operacije koljena, ali još nije dovoljno spreman da bi se riskiralo s njegovim nastupom na Dvoranskom prvenstvu.
    – Svi igrači su stigli na prozivku u sasvim pristojnom stanju, spremni su za pripreme koje ćemo onim punim intenzitetom započeti po povratku iz Zadra. Naš boravak na Dvoranskom prvenstvu iskoristit ćemo i za razgovore s nekim igračima – kazao je Robert Rubčić, trener i sportski direktor »bijelih«, misleći u prvom redu na Igora Čaglja, Daria Bodrušića i Velimira Radmana.
   
Tanašan kadar
I dok Radmanov status nije upitan budući da na Kantridi računaju uskoro sa svojim vratarom produžiti ugovor, dvojica obrambenih igrača su na najboljem putu da napuste »Rijeku« tijekom siječnja. Nije tajna da Rubčić ne vidi u svojim proljetnim planovima Bodrušića i Čaglja i da će im ako se pojavi bilo kakva mogućnost njihova transfera dati odriješene ruke bez puno razmišljanja. Doduše, ti izvjesni odlasci neće proteći baš bezbolno po ionako tanašni igrački kadar. Naime, Rubčić trenutno na raspolaganju ima dva vratara i 21 igrača uračuna li se među prvotimce Valentino Stepčić, koji trenira s prvom momčadi, a igra za juniore. »Rijeka« bi odlaskom Bodrušića i Čaglja ostala na točno onoliko seniora koliko je potrebno da se popune sve rubrike u zapisniku prvoligaške utakmice.
    – Nadam se da ćemo tijekom ovoga tjedna nešto konkretnije napraviti po pitanju pojačanja – nada se Rubčić.
    Općepoznata činjenica je da trener »Rijeke« traži jednog defanzivnog veznjaka i stopera i da nije baš sklon brojnim imenima hrvatskih igrača koji su se pojavljivali u medijima prošlih tjedana (Gal, Kristić…). Rubčić je uostalom vrlo jasno poručio da »Rijeci« u ovom trenutku trebaju dva pojačanja »reprezentativnog kalibra«, što bi sigurno bio Niko Kovač da se nije zahvalio na riječkoj ponudi.
   

Rubeša u Sloveniji
– Razgovarao sam s Nikom, zahvalio se na ponudi, želja mu je odraditi ugovor s »Red Bull Salzburgom« do kraja i uporedo s tim završiti HNS-ovu trenersku akademiju. Ostajemo u kontaktu, vidjet ćemo. Možda idućeg ljeta ponovo obnovimo pregovore – nada se direktor Mario Rubeša.
    Po svemu sudeći neće biti ništa ni od drugog angažmana igrača »Red Bull Salzburga«, odnosno od posudbe Manuela Pamića. Lijevonogi branič iz Žminja sve je praktički dogovorio oko posudbe u redove praške »Sparte«. Na Kantridi su se u takvim okolnostima okrenuli nekim drugim rješenjima. Direktor Mario Rubeša jučer je bio u Sloveniji…
    – Radimo na dovođenju dvojice igrača iz inozemstva. Riječ je o reprezentativcima, stoperu i veznjaku. Znate i sami da je tijekom zimskog prijelaznog roka teško angažirati provjereno pojačanje osim ako nije riječ o igraču koji zbog nekog razloga spreman raskinuti ugovor prije vremena. Takva mogućnost se otvara u našem slučaju – zaključio je zagonetno direktor »Rijeke«. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here