Home Vijesti Što se na kraju dogodilo s pričom o brutalno ubijenoj američkoj Srpkinji

Što se na kraju dogodilo s pričom o brutalno ubijenoj američkoj Srpkinji

124
0

ana Walsh najpoznatiji je slučaj nestale osobe 2023. godine u Americi, nakon što je nestala u ranim jutarnjim satima 1. siječnja. Agenticu za nekretnine (39) posljednji je vidio njezin suprug Brian Walshe, koji tvrdi da je napustila njihov dom u Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts zbog “hitnog posla” u Washingtonu. Međutim, ona nikada nije sjela na avion, a njen nestanak je prijavljen 4. siječnja, piše New York Post.

U međuvremenu je njezin suprug optužen za ubojstvo, ali se i dalje traga za njenim tijelom. Policija je objavila da ima snažne posredne dokaze protiv Briana – od genetskog materijala do snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi kako kupuje sredstva za čišćenje do njegove uznemirujuće povijesti pretraživanja interneta, ali on se izjasnio da nije kriv za taj zločin.

Par koji je od Briana i Ane Walshe unajmljivao stan u Revereu u Massachusettsu kaže da je Ane u mjesecima prije svog nestanka prodavala imovinu za gotovinu. Nedavno je prodala stan u kojem su živjeli Mike i Mandi Silva, plus auto, rekao je Silva za NBC Washington.

Jedan od brojnih misterija ovog slučaja je Anin mobitel koji do danas nije pronađen. Istražitelji su vrlo brzo zaključili da Ana nije napustila kuću jer je signal njezinog telefona između 1. i 2. siječnja lociran u blizini njenog doma. Policija navodi da je od 4. siječnja njen mobitel bio isključen, ali da je posljednji put “dao signal” oko 3:14 ujutro 2. siječnja, piše Nova.rs.

Pretpostavlja se da je mobitel od 2. pa sve do 4. siječnja bio u fazi takozvanog mirovanja, odnosno da ga nitko nije koristio. Za sada nije poznato je li njen suprug koristio taj telefon 2. siječnja s obzirom na to da je on, prema tvrdnjama tužitelja, dan ranije ubio Anu.

Suprug Ane Walshe optužen je da je raskomadao tijelo svoje žene pilom i da se riješio njezinih ostataka nakon što je pomoću iPada svog sina na Googleu pronašao najbolje načine da se riješi tijela, tvrde tužitelji. U danima nakon njezina nestanka, Brian je na internetu napravio niz inkriminirajućih pretraga, uključujući “10 načina da se riješite mrtvog tijela”.

Jezivi upiti nastavili su se tijeko ostatka tjedna, s dodatnim pitanjima uključujući “koliko dugo traje DNA”, “raskomadavanje i najbolji načini rješavanja tijela” i “možete li biti optuženi za ubojstvo ako nije pronađeno tijelo?” Također je 27. prosinca pretraživao “najbolju saveznu državu za razvod”, samo nekoliko dana prije nego što je Ana nestala.

Bivši tužitelj iz Washingtona Thomas Tad DiBiase rekao je za The Post da su tužitelji u nepovoljnijem položaju s obzirom na to da nema tijela, ali ipak mogu osigurati osuđujuću presudu.

Iako mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je potrebno pronaći tijelo kako bi se dokazalo da je zločin počinjen, DiBiase je rekao da je to daleko od istine i ukazao na svoje istraživanje, koje je zaključilo da slučajevi ubojstava bez tijela imaju čak 86% osuda, u usporedbi sa 70% za sve slučajeve ubojstava u cjelini.

Tužiteljstvo je tijekom suđenja iznijelo dodatne dokaze o krivičnom djelu koje su prikupili iz 10 vreća za smeće bačenih na odlagalište u blizini stana Brianove majke. Među dokazima je dio ogrlice koju je nosila Ana, torbica Prada, njena kartica cijepljenja protiv covida i drugi predmeti na kojima je pronađen Anin i Brianov DNA.

Sljedeće ročište je zakazano za 1.ožujka. Sud je odredio da Brian ostane u pritvoru do novog saslušanja i ponovio kako jamčevina iznosi 500.000 dolara, piše Telegraf.rs.

Previous articleNakon rasprodanog Zagreba, kazališna hit-predstava o životu Lepe Brene stiže u Rijeku
Next articleModrić odgovorio na pitanje koja mu je bila najdraža asistencija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here