Home Sport Strahonja: Livaja je pravilno izveo penal, Perković se zaustavio!

Strahonja: Livaja je pravilno izveo penal, Perković se zaustavio!

211
0

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u HTV-ovoj emisiji Stadion sudačke odluke u proteklom 34. kolu Prve HNL. Strahonja se najprije osvrnuo na suđenje u derbiju Dinama i Osijeka na Maksimiru, koji je završio pobjedom Dinama 3:0. Osijek je u 44. minuti ostao bez Čeberka, koji je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Špikiću.

“Sudac Pajač je bio fokusiran, imao je nekoliko trenutaka u kojima je morao preuzeti odgovornost, ali nije napravio pogrešku. Čeberko je opravdano dobio prvi i drugi žuti karton. Drugi prekršaj je bio s leđa, kasnio je u duel. Sudac je morao donijeti odluku. Uživo je prva impresija ovog prekršaja puno jasnija i to je najvažnije”, rekao je Strahonja.

U utakmici Hajduka i Rijeke na Rujevici sudac Dario Bel u 13. je minuti, uz pomoć VAR-a, dosudio kazneni udarac za Hajduk. U drugom je poluvremenu zbog prekršaja blizu centra dao izravni crveni karton napadaču Rijeke Josipu Drmiću. Strahonja je objasnio i zašto je Livaja pravilno izveo penal, a Petković, u jednoj ranijoj utakmici, nije.

“Suci su odradili vrlo dobar posao. VAR je odigrao važnu ulogu kod dosuđivanja kaznenog udarca. Izvođenje kaznenog udarca bilo je u skladu.s pravilima jer se Livaja nije zaustavio pri izvođenju. Kod Petkovića nije bio pravilno izvođenje jer se on zaustavio. Ljepše bi bilo i kod Livaje da se kontinuirano kretao”, rekao je Strahonja

Previous articleNeke ruske postrojbe počele odbijati izvršavati naredbe!
Next articleBivši slovenski reprezentativac ubio bivšu suprugu, imali su dvoje djece

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here