Home Vijesti Studentski centar ravnatelju plaća menadžersko životno osiguranje

Studentski centar ravnatelju plaća menadžersko životno osiguranje

228
2

Grupa studenata optužuje ravnatelja Studentskog centra u Rijeci Želimira Albrechta da je na račun takozvanog menadžerskog životnog osiguranja, koje mu uplaćuje sam SC, sebi osigurao zaradu od 400-tinjak tisuća kuna, piše Jutarnji list. Naime, od 2001. godine Centar na Albrechtovu policu godišnje uplaćuje određenu svotu osiguravajućem društvu AGRAM, a premiju bi domišljati ravnatelj trebao primiti u travnju iduće godine, nakon isteka roka od 10 godina.

albrecht1
Želimir Albrecht – foto: Cropix

Albrecht ne vidi ništa sporno u činjenici da mu SC plaća životno osiguranje te upozorava da o tome postoji legitimna odluka Upravnog vijeća od 3. travnja 2001. Prema odluci, koja je donesena jednoglasno, njemu kao ravnatelju uplaćivat će se premija životnog osiguranja za razdoblje od 10 godina.

U slučaju njegove smrti, premija se vraća u Centar, a u slučaju doživljenja, taj novac pripada njemu. Albrecht navodi da su se na to odlučili, među ostalim, jer je njegov prethodnik umro doslovno na radnom mjestu, premda je od njega bio mlađi 6 godina.

– Tim novcem se kompenzira moje pravo na otpremninu – kaže Albrecht. Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin kaže da on o tome ne zna ništa.

– Ako je to točno, gospodin Albrecht će morati cjelokupnu premiju uplatiti nazad na račun SC-a – istaknuo je Lučin za Jutarnji list.

Previous articleSlab odaziv u HR, velik u BiH, Crkva krši izbornu šutnju!
Next articleRiječki HDZ: Idemo dalje s Ivom Sanaderom

2 COMMENTS

  1. kako će morati uplatiti nazad? Piše ako umre onda novac ide studentskom centru a ako ne onda ide sad njemu. Znači on bi sad morao umrijeti!

  2. Ako je gosp.ravnatelj Ugovorio policu kako je navedeno u tekstu onda SC mora platiti porez na istu mada mi je suludo da je u police kao korisnik za smrt naveden SC a kao korisnik za doživljenje on. Mislim da tu nešto ne štima.
    Bilo bi jako dobro da se polica objavi u tisku pa da je možemo komentiirati.
    Bobi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here