Home Mozaik Stvari koje nikada ne smijete reći na razgovoru za posao

Stvari koje nikada ne smijete reći na razgovoru za posao

204
0
pexels photo 4342496

Mišljenje dolazi od Jeffersona Rogersa, čelnika tvrtke JKR Windows

Tjeskoba, neprospavane noći i briga. Tako mnogi ljudi proživljavaju dan prije razgovora za posao. Pogotovo ako im taj posao predstavlja temeljnu točku u karijeri. Koliko god netko mislio da je pripremljen, uvijek će postojati neugodnost, iznenađenje, koje će sugovornika stjerati u kut. Postoje rečenice koje nikako ne smijete reći na razgovoru za posao.

Upravo zato što ne postoje čarobne formule za prolazak selekcije, bit će pitanja na koja nećete moći odgovoriti. Unatoč nastojanju da pristupite najbolje što znate.

Ima onih koji namjerno postavljaju “nemoguće” pitanje kako bi testirali kandidata, kako bi vidjeli tko je pred njima. Ovim se trikom služi Jefferson Rogers, direktor tvrtke JKR Windows, koji je u videu na svom TikTok kanalu upozorio ambiciozne djelatnike kada se nađu pred pitanjem na koje zapravo ne znaju odgovor, piše Unilad.

Trik pitanje na razgovoru za posao

Metoda koju on koristi je jednostavna: “Pitat ću te nešto za što znam da ne možeš znati odgovor”, objašnjava u videu.

I u tom trenutku? «Nema snalaženja, nema kreativnih i izmišljenih odgovora. To bi mi dalo prilično dobru ideju o tome kakvu osobnost imaš,” objasnio je.

Nemoguće pitanje se ne otkriva, ali kakvo god bilo, bilo bi dobro reći: “Ne znam odgovor. Ovo se čini kao jako zanimljiva tema i obećavam da ću doći ovdje i dati sve od sebe da na nju adekvatno odgovorim.” Po mišljenju Jeffersona Rogersa, to su riječi koje daju ideju o osobi koja je “sposobna vježbati, zalagati se, koja apsorbira što je više moguće na poslu kako bi timu mogla dodati vrijednost”.

“Toksični šef”

Koliko god on bio ponosan na svoj trik, mnogi na TikToku ne slažu se sa savjetom. “Ova zamka pokazatelj je otrovnog šefa”, glasi jedan komentar. Drugi korisnik ponavlja: “Činjenica da se kandidat testira kako bi se vidjelo hoće li uspjeti, pokazuje kakav ćeš dugoročno biti šef.” Drugi je dodao: “Ako mi postavljaš ovo pitanje, znači da voliš igrati igrice, ja nemam vremena za te stvari.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here