Home Vijesti Sučeljavanje glavnih kandidata u VIII. izbornoj jedinici

Sučeljavanje glavnih kandidata u VIII. izbornoj jedinici

684
0

Na Radiju Rovinj FM-u održano je jedino predizborno sučeljavanje za VIII. izbornu jedinicu na kojem su sudejlovali predstavnici lista koje prema anketama najbolje stoje u riječko-istarskoj izbornoj jedinici: Monika Udovičić (HDZ), Emil Daus (SDP koalicija), Damir Kajin (Demokrati, Laburisti, Lista za Rijeku), Carla Konta (Domovinski pokret), Katarina Peović (Radnička fronta), Ivan Pernar (ŽZ) i Marin Račić (SSIP, Pametno, Fokus). Cijelu emisiju možete pogledati na linku.

Prenosimo odgovore kandidata na pitanje vezano uz decentralizaciju:

Carla Konta, predstavnica Domovinskog pokreta, drži kako se mora smanjiti broj županija kojih trenutno u Hrvatskoj imamo 22.

Katarina Peović: “Odluke se moraju donositi ondje gdje se i primjenjuju i na taj bi se način smanjio značaj takozvanih lokalnih šerifa.”

Emil Daus naveo je kako to vrijeđa ljude poput njega koji je već tri mandata načelnik Općine Cerovlje gdje se sve događa transparentno, no ona mu je odgovorila kako se IDS-ovi načelnici nemaju čime hvaliti jer ionako vode na svoj način.

Damir Kajin je, pak, za autonomiju Istre, a ne za decentralizaciju, kazao je. Decentralizacija je za njega tek kontrola imovine.

Pernar je rekao kako mi u Hrvatskoj čak i ne možemo govoriti o centralizaciji već globalizaciji. “Ja sam za slobodu svake pojedine države, ali naše nam stranke poput SDP-a i HDZ-a ne daju ni da odlučimo hoćemo li se cijepiti”, kazao je.

Katarina Peović: “Trebamo imati snažnu djelatnost na koju se turizam samo nadovezuje. Znam kako je u Puli nakon propasti Uljanika drastično pala prodaja mesa. To znači kako je sve povezano.”

Ivan Pernar optužio je Kajina i za političko koketiranje s Milanom Bandićem, na što mu je Kajin uzvratio kako ni njegov stranački kolega Ivan Vilibor Sinčić nema baš “čiste ruke” s obzirom na kuću koju je izgradio u podsljemenskoj zoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here