Home Najnovije Sudački eksperti podijeljeni oko odluke Jovića: “Ako je ono za Dinamo bio...

Sudački eksperti podijeljeni oko odluke Jovića: “Ako je ono za Dinamo bio penal…”

206
0

Sportski direktor Istre Saša Bjelanović je izvrijeđao suca Frana Jovića na poluvremenu utakmice između Istre i Gorice (0:1) zbog detalja iz 19. minute, kad je igrač Gorice Maloča bio u kontaktu s igračem Istre Valinčićem. Domaći igrač je nakon kontakta pao, a Jović nije ništa sudio. VAR soba je nakon toga pozvala Jovića da pogleda snimku, no on nije promijenio mišljenje.

Sporna situacija je neodoljivo podsjećala na onu sa susreta između Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu (2:3), kad je sudac Zebec nakon duela braniča Osijeka Stjope Mkrtčjana i igrača Dinama Dine Perića te poslije provjere VAR snimke pokazao na penal. Bruno Petković je duboko u sudačkoj nadoknadi zabio za 3:2.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Taj penal je izazvao kaos nakon susreta pa su se trener Osijeka Stjepan Tomas i direktor Ivica Kulešević obrušili na suđenje, a zbog velikog pritiska javnosti šef hrvatskih sudaca Bruno Marić sutradan je održao izvanrednu presicu kako bi objasnio kako je ta odluka, kao i još dvije sporne (prvi penal za Dinamo u toj utakmici i gol Istre protiv Hajduka dva dana ranije), dosuđena ispravno.

Za objašnjenje sporne situacije iz Pule smo kontaktirali dva hrvatska sudačka autoriteta te smo ih pitali je li Jović ispravno dosudio i, ako je, zbog čega je u Osijeku Zebec dosudio penal, a Jović je u Puli odbio VAR intervenciju, kad su obje situacije prilično slične. Zanimljivo, dobili smo dva različita tumačenja.

“Po meni ovo nije penal. Očito je postojao kontakt između Maloče i Valinčića, ali igrač Istre nije odmah pao, već je dva puta još stao na tu nogu, da bi se tek onda sjetio pasti. Očito taj udarac nije imao utjecaj na kretanje igrača i po meni penal nije postojao, kao što ni VAR soba nije trebala zvati Jovića na provjeru.

U redu, da je Jović sudio penal, teško bi mu se moglo što prigovoriti, posebice kad usporedimo tu situaciju s onom iz Osijeka, ali i dalje mislim da ovo nije bio faul za kazneni udarac”, rekao nam je prvi sudac, a onda je situaciju iz Pule usporedio s onom iz Osijeka:

“Premda ni ta situacija nije bila do kraja čista, Perić je tamo nakon udarca odmah pao, dok je Valinčić dva puta stao na nogu nakon udarca i tek je onda pao.”

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Drugi sudac smatra da je penal u Puli bio čist i povukao je paralelu s onim s Opus Arene.

“Po meni je penal čist jer je Maloča pokušao udariti loptu, promašio ju je i pogodio je igrača Istre koji je pao. Ne vidim ništa sporno jer, ako je ono u Osijeku bio penal, onda je i ovo.”(Index.hr)

Previous articlePrimorje deklasiralo Solaris i zauzelo 1. mjesto u kvalifikacijskoj skupini Eurokupa!
Next articleJedna od trenutno najpopularnijih talijanskih rock grupa je objavila pjesmu o “Hrvatskim stomatolozima”, priča ima svoju pozadinu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here