Home Mozaik Svećenik od maloljetnih djevojčica radio robinje: Skandalozna priča o čovjeku kojeg su...

Svećenik od maloljetnih djevojčica radio robinje: Skandalozna priča o čovjeku kojeg su zvali ljudski otpad!

106
0

Meksički svećenik Nason Joaquin Garcia osuđen je na 16 godina i osam mjeseci zatvora nakon što je u zadnji čas postigao nagodbu s tužiteljima u Los Angelesu i izbjegao doživotni zatvor.

Meksički svećenik, 53-godišnji Nason Joaquin Garcia – poznat kao “apostol” crkve La Luz del Mundo s pet milijuna sljedbenika – priznao je krivnju što je tri maloljetne djevojke učinio svojim seksualnim robinjama, piše “The Sun”.

Kao rezultat toga, Garciine žrtve su burno reagirale optužujući vlasti da “pregovaraju sa silovateljem”. Presuda je izrečena nakon tri sata emotivnog svjedočenja pet djevojaka koje su Garciju nazvale “čudovištem”, “odvratnim ljudskim otpadom” i “antikristom”.

– Obožavala sam svog zlostavljača. Uvijek me iznova koristio kao žrtveno janje odvedeno na klanje – ispričala je jedna od djevojaka koje su svjedočile na sudu.

Dok su razgovarali, Garcia ih je u zatvorskom kombinezonu odbio pogledati. Iz sudnice su mu stavili lisice na ruke. Sudac Ronald Cohen rekao je da su mu ruke bile vezane zbog Garciine nagodbe s tužiteljima, ali je rekao uplakanim žrtvama:

– Čuo te svijet, to ti jamčim. Ne prestaje me čuditi što ljudi čine u ime vjere i koliko života je uništeno pod mantrom vrhovnog bića.

Garcia, koji sebe naziva “božjim apostolom” na zemlji – poglavar je mega-crkve La Luz del Mundo s pet milijuna vjernika, a mnogi od njih su Latinoamerikanci iz Kalifornije. Dužnost poglavara te crkve preuzeo je od svog oca Samuela Joaquina Floresa, također samoproglašenog apostola, koji je preminuo 2014. godine. Spomenutu crkvu utemeljio je njegov djed Aaron Joaquin 1926. godine, tvrdeći da je primio božansko prosvjetljenje. Zato je crkvu nazvao “Svjetlo svijeta”.

Crkva koja propovijeda fundamentalističko kršćanstvo i nameće stroga ograničenja ženama koje imigriraju kako bi nosile veo i slušale svoje muževe. Tijekom prošlog stoljeća obitelj Joaquin izgradila je mini-grad u predgrađu Guadalajare s visokim hramom u središtu – svojevrsnim Vatikanom njihove crkve. Sagradili su i druge hramove diljem svijeta ukrašene masivnim bistama u ime obitelji, piše The Sun. U međuvremenu su se navodno enormno obogatili, uživajući u raskošnom životu financiranom donacijama i volontiranjem vjernika.

Jedna žena koja je tužila Joaquina za seksualno uznemiravanje rekla je da je crkvi dala 30.000 sati svog besplatnog rada. Ona je seksualno zlostavljanje nazivala “božjim darom”, a tako su govorili i neki drugi roditelji koji su svoju žensku djecu vodili na “blagoslov” Joaquina.

Uhićen je 2019. dok je izlazio iz privatnog zrakoplova u zračnoj luci u Los Angelesu. Optužen je za silovanje djece i trgovinu ljudima u Kaliforniji. Postoje i gnusne snimke spolnih odnosa s maloljetnicima, pa čak i incesta među članovima obitelji. Joaquin je negirao sve te tjedne, ali je na kraju sklopio nagodbu s tužiteljima nakon što je njegova suučesnica Alondra Ocampo pristala svjedočiti protiv njega.

Iako je priznao krivnju, crkva La Luz del Mundo jučer se, nakon izricanja presude, oglasila priopćenjem u kojem hvali Joaquinov “integritet, njegovo ponašanje i rad”, tvrdeći da su dokazi protiv njega izmišljeni.

Previous articleEksplozija bankomata probudila stanovnike Turnića!
Next articleFOTO: Otišao je odati počast poginulim borcima i fotografirao duha?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here