Home Vijesti Šveđani ulaze u 3.maj?

Šveđani ulaze u 3.maj?

885
0

Privatizacija svih brodogradilišta ide do kraja godine, složan je uoči sutrašnjeg izvješća Europske komisije o monitoringu ministarski dvojac Radimir Čačić-Slavko Linić. Jedino neriješeno pitanje ostaje 3.maj, a neslužbeno se govori kako bi ga mogli kupiti Šveđani u zamjenu za kupnju njihovih borbenih aviona.

Ozbiljna ponuda za 3. maj, nagađa se, mogla bi biti ona švedskog konzorcija. Šveđani bi Hrvatskoj prodali svoje borbene avione, a neslužbeno se doznaje kako bi zauzvrat kupili riječki škver gdje bi proizvodili brodove u godišnjoj vrijednosti od 100 milijuna dolara. Potpredsjednik Čačić još uvijek je oprezan.

“Što se tiče 3. maja, postoji koncept s kojim se ušlo u privatizaciju Uljanika, a javljaju se i neke druge opcije, koje kada budu spremne da se iznesu u javnosti, bit će iznesene”, poručio je Čačić.

U riječkom su brodogradilištu optimistični. Čelnik sindikata metalaca, Juraj Šoljić za index.hr poručuje: “Dajte nam posla!”

“Ne želimo pristati ni na kakav drugi model, nego onaj koji će jamčiti zaposlenost, restruktiriranje, ne zaduživanje imovine društava. Moraju se osigurati i plaće u narednom razdoblju, a svakako da pozdravljamo ovu švedsku soluciju, ako ona garantira zaposlenost za cijelu grupu”, naglasio je Šoljić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here