Vijesti

Švorinić i Boras Mandić: Bez snažne regionalne opcije nema jake regije

Švorinić i Boras Mandić: Bez snažne regionalne opcije nema jake regije

Danko Švorinić i Marko Boras Mandić

Čelnici Liste za Rijeku i Unije Kvarnera Danko Švorinić i Marko Boras Mandić danas su predstavili formaliziranje suradnje ove dvije regionalne stranke što smatraju važnim momentom na gradskoj i regionalnoj političkoj sceni. Prvi test saveza biti će mjesni izbori u Rijeci koji su raspisani 2. prosinca.

– Na mjesne izbore izlazimo s 25 kandidacijskih lista što nas svrstava na treće mjesto iza SDP-ovog i HDZ-ovog bloka, a od sljedeće političke opcije smo po broju kandidatura zastupljeniji čak 2 i pol puta, ističe Švorinić.
– Po pojedinačnoj zastupljenosti kandidata, Lista za Rijeku se nalazi na drugom mjestu iza HDZ-a, a ispred SDP-a. Mislim da to dovoljno govori o trenutnoj ozbiljnosti, vjerodostojnosti i organizaciji riječke regionalne opcije, a i o razlogu zbog koje smo sve ove godine opstali zastupajući riječke interese, rekao je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji novi savez vidimo kao dodatni iskorak u jačanju regionalne opcije.
– Radi se o dvije kombatibilne stranke u programskom i organizacionom smislu i mislimo da smo zajedno na dobrom putu preuzimanja odgovornosti za naš grad i regiju u budućnosti, ističe Švorinić koji poziva građane da povjerenje daju kandidatima koji na izbore izlaze sa sloganom ‘Kvart je moj’.

Čelnik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić kazao je kako su dvije stanke izabrale put jačanja regionalne političke opcije u Rijeci i na Kvarneru.
– Uvjereni smo da bez snažne regionalne opcije nema ni jake regije, a najbolji je dokaz tome je trenutni status naše regije koju zbog jačih lobista iz drugih sredina prestižu neki od kojih smo uvijek bili razvijeniji, izjavio je Boras Mandić i naveo primjere kažnjavanja naše regije od strane centralnih vlasti naplatom Krčkog mosta te forsiranjem prometnih pravaca Zadar i Ploče pred riječkim u razgovorima Vladinog izaslanstva u Kini.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Večeras snijeg i na riječkom području?

spDecember 16, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.