Home Vijesti Švorinić odgovorio Obersnelu: Pomesti treba faraone koji su umislili da su iznad...

Švorinić odgovorio Obersnelu: Pomesti treba faraone koji su umislili da su iznad zakona (VIDEO)

1385
6

Gradonačelnik koji krši zakone koje je dužan provoditi nije u poziciji ikome prijetiti metenjem političkih neistomišljenika. Pomesti treba upravo političare koji su umislili da su faraoni koji ne moraju poštivati zakone, poručio je s današnje tiskovne konferencije predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić uz opasku da ih u stranci gradonačelnikova retorika kombinacije prijetnji i govora mržnje nimalo nije impresionirala.

– Revizija je utvrdila da su prekršeni Zakon o komunalnom gospodarstvu, Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, Uredba o postupku izdavanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, Zakon o zaštiti i očuvanju komunalnih dobara, Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo. Kao legalisti i kao gradska i regionalna stranka kojoj je cilj napredak grada, regije, a tim i države, smatrali smo našom građanskom dužnošću prijaviti nepravilnosti. Iz nalaza Državne revizije razvidno je da su svi građani Rijeke postali talac neracionalne odluke o prekomjernom zaduživanju i financiranju preskupog bazena na Kantridi koji je postao najvažnija proračunska stavka, istaknuo je Švorinić koji tvrdi da se Vojko Obersnel služi najprizemnijom demagogijom kada one koji od njega traže da poštuje zakone optužuje da su protiv socijale i dječjih vrtića.
– Da se nije bjesomučno ulagalo u potrošnju umjesto u razvoj, da se racionalno upravljalo proračunom i da na svakoj investiciji dodatni radovi nisu probijali magičnih 24,9% bilo bi novca i za marende i za vrtiće. Našem lažnom Robinu Hoodu revizija nije zabranila pomoć socijalnom programu nego je utvrdila kako je 22,3 milijuna kuna umjesto u sanaciju ekološke bombe na Viševcu protuzakonito uložio u vlastiti predizborni projekt, poručuje Švorinić i pita se kako je moguće da se u nekim gradovima može poslovati u skladu sa zakonom, zašto gradonačelnik koji tvrdi da je Zakon nakaradan, nije inicirao promjenu zakona i što je radio u doba kad je SDP bio na vlasti.

Na pressici su sudjelovali članovi predsjedištva Liste za Rijeku Predrag Blečić i Zlatko Moranjak. Blečić je istaknuo kako je izvor svih problema nerealno i loše planiranje gradskog proračuna koje je gradonačelnika dovelo u situaciju da sada krši zakon. Pozvao je i predsjednika Josipovića i zamjenika gradonačelnika Jovanovića da se očituju o Obersnelovim opetovanim izjavama kako neće poštivati zakone za koje smatra da su nakaradni. Moranjak je istaknuo i nepravilnosti unutar funkcioniranja PGŽ istaknuvši primjer nezakonitog i nenamjenskog financiranja jednog radnog mjesta u Zagrebu.

Na kraju pressice čelnici Liste za Rijeku su se osvrnuli i na jučerašnji skup Jadranke Kosor poručivši premijerki da im njena pomoć u istjerivanju kriminala iz grada nije potrebna i zamolivši je da se makne od Rijeke na udaljenost od barem 500km
– Čelnici tzv kriminalnih organizacija nisu dobrodošli u istjerivanju kriminala iz našeg grada. Lista za Rijeku je stvari odlučila istjerati na čistac svjesna da će taj proces biti dug i težak ali od njega ne namjerava odustati, poručeno je s pressice. (rd)

6 COMMENTS

  1. ma treba ih malo po repu…su se nekako u zadnje vreme jako razbahatili…kako da je celi grad njihov…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here