Vijesti

Švorinić pitao Obersnela kada će ispuniti obećanje o povišici riječkim vatrogascima

Švorinić pitao Obersnela kada će ispuniti obećanje o povišici riječkim vatrogascima

Nakon velikih prošlogodišnjih požara u Dalmaciji, u kojima su sudjelovali gotovo svi riječki gasitelji, vatrogasce iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Rijeke 1. rujna prošle godine posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Riječki gradonačelnik Obersnel zahvalio se tada riječkim vatrogascima u prvom redu na intervencijama na našem području te u Dalmaciji i na Velebitu te prenio svoje dojmove iz Dalmacije, gdje je proveo dio svog odmora i prema kojima su svi isticali kako su riječki vatrogasci najefikasniji i najbolje opremljeni.

Tim povodom, gradonačelnik je najavio kako će Grad Rijeka u 2018. godini nabaviti pet novih vozila za gradske i šumske intervencije. Obersnel je ujedno najavio kako se traže mogućnosti u proračunu da se u 2018. godini povećaju plaće za oko 140 riječkih profesionalnih vatrogasaca.
– Da ne ostane samo na hvali, namjeravamo uložiti i u vaše plaće. U proračunu za iduću godinu naći ćemo mogućnosti za povišicu, obećano je tom prilikom.

Budući da u siječnju plaće vatrogascima nisu povećane, vijećničko pitanje gradonačelniku postavio je jučer Danko Švorinić (Lista za Rijeku): ‘Gradonačelnik Obersnel je prilikom posjete riječkim vatrogascima 1. rujna 2017. godine, tijekom 2018. godine najavio kupovinu pet novih vozila za gradske i šumske intervencije kao i povećanje plaća za oko 140 riječkih profesionalnih vatrogasaca.

S tim u vezi postavljam pitanje, kada će biti realizirana najavljena obnova voznog parka te kada i za koliko će biti povećane plaće vatrogascima?’

Prema novom Poslovniku, rok za odgovor na vijećničko pitanje je 8 radnih dana.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.