Vijesti

Švorinić pitao Obersnela kada će ispuniti obećanje o povišici riječkim vatrogascima

Švorinić pitao Obersnela kada će ispuniti obećanje o povišici riječkim vatrogascima

Nakon velikih prošlogodišnjih požara u Dalmaciji, u kojima su sudjelovali gotovo svi riječki gasitelji, vatrogasce iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Rijeke 1. rujna prošle godine posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Riječki gradonačelnik Obersnel zahvalio se tada riječkim vatrogascima u prvom redu na intervencijama na našem području te u Dalmaciji i na Velebitu te prenio svoje dojmove iz Dalmacije, gdje je proveo dio svog odmora i prema kojima su svi isticali kako su riječki vatrogasci najefikasniji i najbolje opremljeni.

Tim povodom, gradonačelnik je najavio kako će Grad Rijeka u 2018. godini nabaviti pet novih vozila za gradske i šumske intervencije. Obersnel je ujedno najavio kako se traže mogućnosti u proračunu da se u 2018. godini povećaju plaće za oko 140 riječkih profesionalnih vatrogasaca.
– Da ne ostane samo na hvali, namjeravamo uložiti i u vaše plaće. U proračunu za iduću godinu naći ćemo mogućnosti za povišicu, obećano je tom prilikom.

Budući da u siječnju plaće vatrogascima nisu povećane, vijećničko pitanje gradonačelniku postavio je jučer Danko Švorinić (Lista za Rijeku): ‘Gradonačelnik Obersnel je prilikom posjete riječkim vatrogascima 1. rujna 2017. godine, tijekom 2018. godine najavio kupovinu pet novih vozila za gradske i šumske intervencije kao i povećanje plaća za oko 140 riječkih profesionalnih vatrogasaca.

S tim u vezi postavljam pitanje, kada će biti realizirana najavljena obnova voznog parka te kada i za koliko će biti povećane plaće vatrogascima?’

Prema novom Poslovniku, rok za odgovor na vijećničko pitanje je 8 radnih dana.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.