Home Vijesti VIDEO: Švorinić predložio uvođenje “Obersnelarine”

VIDEO: Švorinić predložio uvođenje “Obersnelarine”

1629
0
danko22
Danko Švorinić (RI)

Aktualni sat Gradskog vijeća otvorio je vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić pitanjem za gradonačelnika Obersnela zbog čega Energo primjenjuje znatno višu cijenu paušala od one koju je odredila HERA-a. Naime, odlukom HERA-e, cijena paušala kod toplane G.Vežica je 13.5 kn/kwh a Vojak i Krnjevo 16.5 kn/kwh Međutim, Energo primjenjuje cijenu od 19.3 kn/kwh.
– Kada ćete smoći hrabrosti građanima priznati da za cijene Energa nije odgovorna HERA nego poslovna politika Energa, upitao je Švorinić.
Gradonačelnik Obersnel mu je odgovorio da se bavi manipulacijama te da je Energo obavio niz razgovora s nezadovoljnim građanima i proveo anketu na koju je odaziv bio samo 30 posto.
– Sustav Energa sagledavamo cjelovito pa iz tog razloga i jedinstvena cijena, odgovorio je Obersnel.
Švorinić je replicirao tvrdnjom da sastanci s građanima više liče na predavanja na kojima Grad ni pedlja ne odstupa od svojih stavova i nije spreman na kompromis. Osim toga zamjerio je Energu da se s građanima nije konzultirao oko pitanja koja su postavljena na anketi pa ne čudi i slab odaziv.
– Ali budući da smatrate kako radite u interesu građana predložio bih vam da riječki proizvod najskupljeg grijanja u regiji brendirate i nazovete ga “Obersnelarina” kako bi građani znali kome zahvaliti kad za to dođe vrijeme, zaključio je vijećnik Liste za Rijeku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here