Home Vijesti Tajna snimka raspirila nove glasine o Putinovu zdravlju: Ruski predsjednik boluje od...

Tajna snimka raspirila nove glasine o Putinovu zdravlju: Ruski predsjednik boluje od zastrašujuće bolesti?

317
0
Piše: Boris Bradarić

Još jedan neimenovani ruski oligarh raspirio je glasine o zdravlju Vladimira Putina tvrdnjom kako on boluje od raka krvi, dodavši da je teško bolestan, piše The Sun. Biznismen blizak Kremlju u audiosnimci optužuje ruskog predsjednika da je invazijom na Ukrajinu “uništio rusku ekonomiju, ekonomiju Ukrajine i mnoge druge ekonomije. Potpuno ih je uništio.”

“Problem je u njegovoj glavi… Jedan luđak može okrenuti svijet naglavačke”, poručio je neimenovani oligarh u snimci koja je navodno nastala sredinom ožujka te ne rasvjetljava od kojeg točno tipa raka krvi Putin boluje.

Za ovo se ne bi ni znalo da tvrdnje oligarha nije potajno snimio jedan njegov suradnik sa Zapada. Rekao je da je morao raditi svom kolegi iza leđa jer je zgrožen ratom u Ukrajini. Inače, neimenovanog je oligarha prema američkom nevladinom Centru za globalnu politiku, Forbes uvrstio među 200 najbogatijih ljudi u Rusiji.

Autor članka o toj snimci, Michael Weiss smatra da je oligarh bio iskren ili je namjerno pokušao širiti dezinformacije. Kako bilo, problemi s Putinovim zdravljem postaju sve očitiji. Ranije se tijekom sastanka s Aleksandrom Lukašenkom snažno držao za stolac i pravio grimase kako bi prikrio drhtavicu. Na vojnoj paradi povodom Dana pobjede, 9. svibnja u Moskvi, Putin je blago šepao, a noge je prekrio dekom. Nekoliko dana poslije propustio je hokejašku utakmicu, na kojoj inače redovito sudjeluje. Umjesto toga, poslao je videoporuku podrške, na kojoj su bile vidljive neobične mrlje na njegovu licu, prekrivene šminkom.

Mnogi nagađaju kako Putin boluje od raka, Parkinsonove bolesti ili psihičkih problema. Njegovi kritičari tvrde i da je trebao biti podvrgnut onkološkoj operaciji, no nije objavljeno da se to zaista i dogodilo. Navodno je zadužio Nikolaja Patruševa, ključnog čovjeka u pripremi invazije na Ukrajinu, da vodi Rusiju u slučaju njegove odsutnosti.

Da nešto s Putinom nije u redu govori i velik broj generala koji su naprasno nestali. Zapovjednik crnomorske flote je smijenjen i uhićen, a njegov viceadmiral je pod istragom zbog potapanja ratnog broda Moskva. Ukrajinci tvrde da je smijenjen i uhićen general-pukovnik Sergej Kiselj zbog poraza tenkovskih postrojbi kod Harkiva. Načelnik glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general Valerij Gerasimov, nije sudjelovao na paradi u Moskvi, a prema tvrdnjama savjetnika ukrajinskog predsjednika, nalazi se na rubu suspenzije. On je navodno ranjen potkraj travnja na istoku Ukrajine.

Previous articleNa kolodvoru čekao suprugu s kojom se dogovorio da dva dana spava kod njega, a pet kod ljubavnika. Ali kad je s njim sišla iz vlaka, pukao mu film
Next articleVIDEO: Dončić dobio laktom u glavu, srpski centar ga istrolao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here