Home Biznis Tisuće Hrvata skida ovu besplatnu aplikaciju: Rješava straha da bi vas mogli...

Tisuće Hrvata skida ovu besplatnu aplikaciju: Rješava straha da bi vas mogli zakinuti zaokruživanjem!

253
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/bills-capital-cash-cent-210679/

Službena valuta u RH postala je euro, a do 15. ovog mjeseca kuna je i dalje u dvojnom optjecaju, koji mnogima stvara probleme. Dok kupci strahuju od toga da će ostati zakinuti zaokruživanjem, ugostitelji, prodavači, trgovci i obrtnici muku muče s konverzijom.

Svima koji će morati svakodnevno obračunavati plaćanja u jednoj, a kusur vraćati u drugoj valuti, namijenjena je jednostavna besplatna aplikacija domaće tvrtke Monianto. Oni inače izrađuju mjerače pića za inventuru šanka u ugostiteljstvu, u fizičkom ili digitalnom obliku, a sada su ponudili i ovo korisno rješenje za razdoblje prilagodbe na euro, piše Bug.hr.

Aplikacija nudi opciju preračunavanja na način da korisnik unese ukupni iznos svog računa u eurima, a potom unese i iznos kuna kojima želi platiti u trgovini. Aplikacija će odmah za vas izračunati koliko bi precizno kupac trebao dobiti kusura u eurima. Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira s obzirom na to da bi dosta građana moglo imati poteškoća s prilagodbom novoj valuti.

“Olakšat će svakom kako prodavaču tako i kupcu koliki je iznos kusura kad se plati u kunama a kusur je u eurima. U vašem omiljenom mjestu za popiti kavu i u prvim danima nove godine uživajte u kavi a ne u računanju. Skinite aplikaciju koja će ako podijelite biti potpuno besplatna za korištenje” poručuju tvorci aplikacije koju se može preuzeti na Google Trgovini i App stopreu, odakle ju je preuzelo već više od 10 tisuća korisnika ili joj se pak direktno može pristupiti OVDJE bez potrebe za preuzimanjem.

Previous articlePatrijarh Porfirije bio na proslavi kod vladike optuženog za zlostavljanje djece
Next articleVratio se s puta i zatekao djevojku u krevetu s golim muškarcem: Umjesto da ih probudi, napravio je nešto ludo (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here