Home Mozaik Tisuće Srba skupljaju potpise za peticiju koja traži ukidanje televizija koje prikazuju...

Tisuće Srba skupljaju potpise za peticiju koja traži ukidanje televizija koje prikazuju reality programe

101
0

Peticiju za oduzimanje dozvola srbijanskim provladinim komercijalnim televizijama s nacionalnom frekvencijom, TV Pink i TV Happy, zbog emitiranje reality show programa dosad je potpisalo više od 350.000 ljudi, priopćio je u petak aktivist i direktor kampanje “Kreni-promijeni” Savo Manojlović.

Samo u posljednja 24 sata, potaknuto masovnim ubojstvom u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, potpise na tu peticiju stavilo je više od 150.000 građana.

‘To je dokaz da je sustav zakazao’

Ukidanje reality show programa na televizijama s nacionalnom dostupnošću nije nova ideja, a Manojlović u priopćenju podsjeća na “četiri godoine šutnje” otkako je u lipnju 2019. podnesena narodna inicijativa kojom je zatraženo ograničavanje reality showa. “To je dokaz da je sustav zakazao”, ocijenjeno je u priopćenju kampanje “Kreni-promijeni”. Manojlović je podsjetio i da je u međuvremenu “Kreni-promijeni” poslao institucijama 112 dopisa za ograničavanje reality programa.

“Nitko ovdje ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas događa kao društvu reality program, ali kriminal, nasilje i prostitucija, koji su prezentirani kao pozitivne vrijednosti u tim tv programima – sigurno nemaju blagotvorno djelovanje za nas kao društvo”, naveo je Manojlović. On je ocijenio da je u pitanju problem koji moraju “riješiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sustav države”. (Telegram)

Previous articleWHO: Gotova je pandemija. Capak: Nije
Next articleLet 3 najavio najneobičniji koncert: “Dugo smo planirali…”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here