Home Mozaik Tito je obožavao ova 4 pjevača: Jedna žena je na listi, a...

Tito je obožavao ova 4 pjevača: Jedna žena je na listi, a njegov nastup je napustio iz ovog razloga

379
0

Bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito volio je uživati ​​u kvalitetnoj glazbi, a posebno je volio četiri naša pjevača.

Kako se navodi, jako mu se svidio pop pjevač Zdravko Čolić, ali i Čola njega. Više puta je pjevao Brozu i sudjelovao na nekoliko skupova.

Osim Zdravka Čolića, Tito je volio i pjevačicu Nedu Ukraden. Kako je Neda važila za izuzetnu ljepoticu, a pričalo se da Tito ima “istančan ukus za ljepotu”, to ne treba čuditi. Maršal je uživao slušajući Neda kako pjeva, a da ga je i ona voljela dokazuje i “Pjesma maršalu Titu” koju je snimila.

Za vrijeme služenja vojnog roka Đorđe Balašević napisao je pjesmu “Računajte na nas”, a kako je kasnije priznao posvetio ju je Josipu Brozu Titu. Pjevao je pjesmu Titu 1. listopada 1978. godine.

Mediji su posebno isticali Titov odnos prema Goranu Bregoviću. Naime, njihov međusobni odnos bio je vrlo specifičan jer, iako su se voljeli i poštovali, bilo je trenutaka kada im je više odgovaralo da misle da u svađi.

Veliki uspjeh grupe Bijelo dugme potaknuo je Broza da im pošalje poziv za doček Nove 1976. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Iako su imali nastup u Domu sportova u Beogradu, Brega je sve odgodio i navodno se požalio Željku Bebeku da ga je Tito prevario za veliku svotu novca. No, nakon samo nekoliko minuta Tito je napustio njihov nastup zbog glasne glazbe i nesporazuma.

Previous articleJosip Drmić poslao emotivnu poruku Riječanima: Nikada vam to neću zaboraviti
Next articleSrpski mediji o Drmićevom transferu s Rujevice na Maksimir: Dinamo je aktivirao bombu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here