Home Mozaik Tito po ovu pjevačicu slao helikopter: Zbog haljine izbila nemila scena sa...

Tito po ovu pjevačicu slao helikopter: Zbog haljine izbila nemila scena sa Jovankom – ‘Nisam mogla’

545
0

Zorica Brunclik iza sebe ima desetljeća dugu karijeru na koju može biti ponosna, a jednom je prilikom otkrila kakva je čast bila pjevati predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu.

– Na jednom od njegovih nastupa, Titu, možda među prvima, orkestar mi je rekao: “Znaš, ti pjevaš “Rumene su jabuke oguljene”, “Berem grožđe, berem tamjan”, “Odakle si ti”. , sele”, tako nešto, originalno, ona tri preko dana i to je to”. Prvo nisam znala odakle sam, ali rekli su: “Ovdje je kabinet predsjednika Jugoslavije, šef protokola”, mislim umrla sam na mjestu, a nije bilo vrijeme za umiranje – rekla je Zorica.

– Sjećam se da su kod Smedereva bili vinogradi i pokošena trava, sad vidim, on je iz nas, ti stolovi gdje je sjedio, bio je nekih 20 metara po mojoj procjeni, a mi smo bili pokriveni šatorom zbog sunca. Počela sam pjevati i vidim ga kako ide ravno prema meni na tom crvenom tepihu. Mi bismo se svi negdje povukli, ali bio je zid. Sada zatečeni, cijeli orkestar, a on mi prilazi i pruža mi ruku da se upoznamo – rekla je Brunclikova i dodala:

– Trebam li reći da nakon tri dana nisam oprala ruke? Inače sam ljevoruka pa nije bilo potrebe za tim. Pozdravili smo se i on mi kaže: “Imaš li ti koju svoju pjesmu?”, ja kažem: “Da”, on: “Nemoj mi više pjevati, koga god dovedu od mladih pjevača koji znaju pjevati, svi mi pjevaju “Berem grožđe, berem tamjan” i neke izvorne. Ako imaš, pjevaj mi. Kako se zove pjesma?“, rekla sam: „Ne daj da nas razdvoje“ i otpjevala sam mu tu pjesmu. Ne sjećam se ni kako sam pjevala ni kako je bilo. Kod njega je bilo prvi put, a bila sam 16 puta i pjevala u raznim prilikama, s raznim gostima, na primjer, bila sam kad je Elizabeta bila… – rekla je Zorica, a onda otkrila kako je bilo kad je helikopter došao po nju da pjeva Titu.

– Sad dolazimo u Pulu, imao sam koncert u pulskoj Areni, tada su bile te velike grupe pjevača i helikopter je samo došao i doletio, nisam ni znao, bio sam u garderobi i Vojnički su rekli: ‘Molim vas, pođite s nama’ – prisjeća se Zorica i nastavlja:

– A onda smo odletjeli na Brijune. Sjećam se te vožnje u tom helikopteru, kad god gledam neki akcijski film kad moraju iskočiti iz helikoptera drže se za nešto, guraju ih odostraga, mislila sam da će i mene tako drmati (smijeh). Bila je to jedna lijepa epizoda u mom životu, sve te priče su mi ostale u najboljem sjećanju – rekla je Zorica.

Brunclikova se prisjetila i anegdote o haljini koja se svidjela i Jovanki Broz, ali, kako joj je rekla, nije mogla u nju stati.

– Znala sam da ću pjevati kod njih, bila je revija na kojoj je modni dizajner sašio sve i svašta, božanstveno, a ja sam otišla kupiti haljinu baš za tu priliku. Kada sam se pojavila u toj haljini, Jovanka mi je prišla i rekla: “Nisam mogla da stanem u nju”. Tada sam bila kao violina, sad sam kao kontrabas. Rekla je: “Pokazali su mi cijelu kolekciju, jako mi se svidjela.” Imam sliku sa njima, koju Miroljub i ja često gledamo, tada sam bila crna – zaključila je pjevačica.

Previous articleTragedija u zoološkom vrtu: Mladić (20) upao u kavez TIGRU – jeziva drama odvijala se pred očima posjetitelja (VIDEO)
Next articleMuškarac se probudio s ujedom na vratu – umro nakon mjesec dana! Prvi smrtni ishod nakon 1954!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here